ShpxLbh via Android
Mirasy, ratujcie mnie bo nie wytrzymie z tą babą..
Marudziła mi stara o tego dysona suszarkę co to 1600 zł kosztuje bo widziała taką u swojej fryzjerki, jęczała z 6 miesięcy, potem że co dostanie na zbliżającą się rocznice nr
8 '' 'czy to może będzie suszarka dysona''???
I #!$%@? #!$%@? wykosztowałem się na to #!$%@? gówno do suszenia włosów..
1300 zł udało się znaleźć sztukę od typiary na olx co sprzedaje
Marudziła mi stara o tego dysona suszarkę co to 1600 zł kosztuje bo widziała taką u swojej fryzjerki, jęczała z 6 miesięcy, potem że co dostanie na zbliżającą się rocznice nr
8 '' 'czy to może będzie suszarka dysona''???
I #!$%@? #!$%@? wykosztowałem się na to #!$%@? gówno do suszenia włosów..
1300 zł udało się znaleźć sztukę od typiary na olx co sprzedaje
właśnie gotuję małą porcję 200g na spróbowanie.
pierwsze wrażenia to kosmiczny zapach jaki żaden inny ryż sushi nawet ten ze średniej półki nie ma, coś między jaśminowym a basmati, delikatnie kwiatowy. Czysty, mało mączki ryżowej, zero połamanych ziaren.
jutro na obiad zrobię większą porcję pod kilka rolek z Halibutem, dziką trocią norweską i kalmarem.
#gotowanie #sushi #japonia
więc tak, za tym pierwszym razem troszeczkę odbiegłem od sposobu gotowania ryżu na mojej indukcji - słuchając opakowania i namaczając ryż ~30 minut i dając wody do gotowania tyle ile ryżu - przez to delikatnie za dużo gęstego kleiku ostało się na ziarnach co widać po zdjęciu ( podczas rolowania sushi będzie opornie się rozkładał)
przygotowałem zaprawę 3:2:1 (ocet ryżowy : cukier : sól) z przewagą octu i