paramyksowiroza via Wykop
- 0
@Itslilianka: Dzięki za ocenę dania sprzed 5 lat :D
Tak, lasagne jest spoko po odgrzaniu, ale do odgrzewania warto dodać odrobinę wody i przykryć folią alu.
Inaczej, górna warstwa makaronu może zrobić się sucha i twarda.
Z tego co pamiętam, fajnie też odgrzewa się w mikrofali, o ile masz plastikowe naczynie z pokrywką przeznaczone do użytku w takich urządzeniach.
No i całkiem nieźle się mrozi, więc nadmiar zawsze możesz popakować w
Tak, lasagne jest spoko po odgrzaniu, ale do odgrzewania warto dodać odrobinę wody i przykryć folią alu.
Inaczej, górna warstwa makaronu może zrobić się sucha i twarda.
Z tego co pamiętam, fajnie też odgrzewa się w mikrofali, o ile masz plastikowe naczynie z pokrywką przeznaczone do użytku w takich urządzeniach.
No i całkiem nieźle się mrozi, więc nadmiar zawsze możesz popakować w
paramyksowiroza via Wykop
- 1
@Itslilianka: Raczej z głowy. Robiąc ragu możesz się posiłkować np. tym przepisem:
https://pl.wikibooks.org/wiki/Ksi%C4%85%C5%BCka_kucharska/Sos_bolognese
Z takich wskazówek, polecam dość dobrze doprawić beszamel, aby nie było mdłe.
IMO warto dodać aż za dużo gałki muszkatołowej i solidną garść tartego parmezanu.
No i zdecydowanie nie warto pakować jakiejś dużej ilości innego sera.
Kulka mozzarellli jeszcze spoko, ale niektórzy pakują do tego kostkę goudy...
https://pl.wikibooks.org/wiki/Ksi%C4%85%C5%BCka_kucharska/Sos_bolognese
Z takich wskazówek, polecam dość dobrze doprawić beszamel, aby nie było mdłe.
IMO warto dodać aż za dużo gałki muszkatołowej i solidną garść tartego parmezanu.
No i zdecydowanie nie warto pakować jakiejś dużej ilości innego sera.
Kulka mozzarellli jeszcze spoko, ale niektórzy pakują do tego kostkę goudy...
Ale będzie jedzone🥰
Ktoś ma jakieś ciekawe propozycje i pomysły na tą gęś? Cielęcina to porcja na mielone ale chyba zrobię szarpane mięsiwo z tego wolno pieczone, ale gęsi nigdy w życiu nie przyrządzaniem a w szczególności całej.
#jedzenie #jedzzwykopem #gotujzwykopem #szczecin #taryfa
Ostatnio robiłem z porami i suszonymi śliwkami, całkiem spoko.
http://www.gesina.pl/przepisy/62
Dodatkowo, farsz posiadający większą bezwładność cieplną od powietrza pomaga na równomierne pieczenie się mięsa.