Wpis z mikrobloga

hrumque - Już co prawda raz wrzucałem znalezisko p.t. "filtr polaryzacyjny do kamery ...

źródło: comment_dL7UWIzgY8P8ftDXJCTrT2XDWSzxgjcQ.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hrumque: filtr polaryzacyjny do takiej kamery na pewno zredukuje odblaski i odbicia, przez co obraz będzie wyraźniejszy, natomiast minusem jest że przyciemniać będzie obraz w nocy o 1-2EV, za kilka baksów przydatna rzecz w razie "W" bo poprawia jednak widocznie jakość obrazu szczególnie w dolnym polu obrazu
  • Odpowiedz
co to za ''chińska'' wersja g1wh :D

@farbadookienn: To jest GT550WS - niejako "poprzednik" i jeden z pierwowzorów tego co ogólnie jest nazywane g1wh - nim hardware g1wh zaczeło być tak popularne i kopiowane.
  • Odpowiedz
@monkey3310: jak tylko będę miał okazję, to zrzucę, bo mam nadal 2 kamery w aucie, tylko po nocach nie bardzo jeżdżę. Jeszcze w nocy i deszczu by się przydało, ale nad pogodą nie mam władzy.
  • Odpowiedz
@hrumque: jestem zielony, jak masz taka kamerkę, to żeby pokazywało współrzędne oraz predkośc samochodu to musi być w środku jakaś karta gsm z wykupionym pakietem internetowym, czy jak to działa? pozdrawiam :)
  • Odpowiedz
@pawel_je: nie, to nie używa GSM ani internetu, tylko odbiornika GPS (posiada podłączony na kabelku, jest jako wyposażenie opcjonalne) - więc nic nie potrzeba "wykupywać", po prostu "słucha sygnału GPS" z satelitów i na jego podstawie określa pozycję i prędkość.
  • Odpowiedz