Wpis z mikrobloga

@vein28: Na sos pomidorowy masz dwie opcje, w sumie trzy.

Pierwsza to jest wykorzystanie pomidorów - jest sezon i będzie w sumie jeszcze trochę trwać aż do jesieni, możesz kupić sobie pomidorki gatunku Limo, Malinówka albo Bawole Serce, bo te gatunki są pyszne i je obrać i do gara, muszą się wygotować porządnie. Ja zawsze przed włożeniem do garnka usuwam im gniazdka nasienne. Nie powiem Ci ile musisz ich kupić bo
@Radeg90: tak się składa, że mam na działce pomidory ale są jeszcze zielone więc muszę poczekać kiedy dojrzeją. Zdecydowanie wybiorę pierwszy sposób bo nie lubię iść na łatwiznę :D dzięki Cumplu za ten #protip zawołam Cię kiedyś jak zrobię pizze z domowym sosem pomidorowym. Wielkie 5 przesyłam!
@vein28: czasami kluczem jest ilość położonego sera, dałeś tak dużo jak do zapiekanki. Też tak robię i pizza z większą ilością sera jest najlepsza. Dobre jest wymieszanie 250gram mozzarelli z 200-250g innego sera.