Wpis z mikrobloga

wiem, że gothic 3 nie cieszy się pod tym tagiem popularnością, ale mimo wszystko. trójka jest częścią do której podchodziłem mnóstwo razy, ale z wielu powodów byłem w stanie ją ukończyć jedynie raz. dawno, na czitach. niedawno do niej powróciłem, ale mniejsza o to. doszedłem do wniosku, że g3 jest częścią w której zakończenie beliara (które wybrałem) z punktu widzenia role-play jest bardzo prawilnym wyborem. otóż podsumowując, w dwóch poprzednich częściach cały czas mydlono nam oczy że jesteśmy wielkim wybrańcem innosa, a tak na prawdę od samego początku dostawaliśmy tylko po dupie i odwalaliśmy za wszystkich czarną robote, mimo to i tak nas nikt nie lubił, a każdą nową część zaczynaliśmy zrywać rzepę. #pdk Xardas wysłużył się nami dwa razy, niby w imię Innosa, ale i tak liczyły się dla niego swoje własne cele. szczerze, to z przyjemnością go z-------m, tak samo jak nieudolnego Rhobara który p-------ł wojnę z orkami, wysłał nas do kolonii i sprzedał swojego generała (a naszego zioma) Lee. dodam do tego, że zakończenie Beliara, to w moim odczuciu jedyne oferujące postawienie się tak na prawdę po "swojej" stronie. prostu z mostu oferuje nam zemstę, władze, dziwki i bogactwa (jako ciekawostka dodam, że w zakonczeniu Beliara, Diego zostaje naszym osobistym skarbnikiem), a w dodatku daje nam możliwość wybicia wszystkich dowódców orków - quest, który bardzo mi się spodobał. z kolei w kanonicznym zakończeniu Adanosa, które widzimy w Zmierzchu Bogów (w które nie grałem, bo to syf jak wszystko co powyżej trójki) sytuacje się powtarza - kiła, nikt nas nie lubi, a my znowu "zrywamy rzepę". ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gothic
patrickwro - wiem, że gothic 3 nie cieszy się pod tym tagiem popularnością, ale mimo ...

źródło: comment_pfefvyBSbtjp8MSaAe78D3ghIVkNL0mW.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@patrickwro: u mnie chodzi super sprawnie, poza momentami na doczytywanie bo ta gra korzysta tylko z jednego rdzenia, i ciężko jest jednym rdzeniem jednocześnie ładować pliki i robić resztę rzeczy, to jest największy problem tej gry, brak wsparcia multi-core, ale na ssd, podkręconym procku, patchu 4gb i usunięciu kompresji plików gra chodzi mega sprawnie, biorąc pod uwagę że jest jedną z nielicznych gier bez żadnych loadingów w czasie gry @
  • Odpowiedz