Aktywne Wpisy

annlupin +29
Cześć. Szukam chłopaka, który szuka dziewczyny, z którą mógłby rozwijać się intelektualnie, ćwiczyć pamięć, myśleć, zadawać sobie pytania. Który jest fanatykiem myślenia, którego sensem życia jest ćwiczenie umysłu, myślenie, rozwój, nauka. Na pewno bardzo by mnie to cieszyło, gdybym widziała, że jest taka osoba, która też szuka takiej osoby drugiej - do ćwiczeń, do wspólnej korelacji. Wiadomo, rozwój jest czymś najfajniejszym, samemu jest trochę żmudnym ćwiczeniem, a z kimś z kim się

annlupin +20
że tak zapytam nieśmiało jakie muzyczki do wina najlepiej
źródło: annlupin0098890
Pobierz

#aliorbank #aliexpress #ibuygou #banggood
Jak kupujesz na banggu to od razu zmien walute ze zlotowek na usd
http://telchina.pl/paypal-platnosc-w-dolarach-bez-przewalutowania-t1165.html
Tak mi spieszno było żeby kitajcom wysłać dolany
Kazda karta, ktora podepniecie do konta na paypalu polskim bedzie domyslnie karta ZLOTOWKOWA. Nie da sie zmienic z poziomu www typu karty.
Z poziomu www mozesz zmienic, aby transakcje byly rozliczane w walucie sprzedawcy, i ew. przewalutowaniem zajmie sie wasz bank. W przypadku, gdy karta jest dolarowa i transakcja ma byc wykonana w dolarach jest to wystarczajacy
Wołam też @MichalQ20
@sylwek2k: Da się to jakoś ustawić na sztywno żeby było tak przy każdej transakcji? Bo ja to robię tuż po zakupie, ale czasem można o tym zapomnieć, bo nie jest to zbyt intuicyjnie po stronie paypala zrobione... pewnie nie przypadkowo.
Na stronie www mozesz zmienic... Z tym ze u mnie jak transakcja zostala odrzucona przez bank (za duzo transakcji na 4h) wracalo mi na standardowe rozliczanie. Dodatkowo przy wiekszosci transakcji mozesz zmienic w trakcie olatnosci (nie dziala to np na ebay).
Dlatego warto zadzwonic/napisac do paypala, aby zmienili domyslna walute karty z pln na usd. Wowczas transakcje w innej walucie niz usd (np w zlotowkach) paypal bedzie przeliczac na
1. Zaloguj się na swoje konto PayPal.
2. Wejdź w ten link: https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding&buyer_hub
3. Kliknij w "Opcje przeliczania" przy swojej karcie.
4. Zaznacz opcję "Proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej
@sylwek2k