Aktywne Wpisy

lubie-sernik +57
Mirki pomocy. Kończy mi się wiza w Tajlandii i chyba chce zobaczyć inny kraj więc nie będę jej na razie przedłużał.
Gdzie mam teraz lecieć bo się wacham mocno.
Zdjęcie dla przyciągnięcia uwagi - ulica na Patong, Phuket
#sernikpodrozuje #serniknaluzie
Gdzie mam teraz lecieć bo się wacham mocno.
Zdjęcie dla przyciągnięcia uwagi - ulica na Patong, Phuket
#sernikpodrozuje #serniknaluzie
źródło: IMG_20260719_175809
PobierzGdzie lecieć?
- Da Nang, Wietnam 40.4% (354)
- Wyspy Gili, Indonezja 10.1% (89)
- Kuala Lumpur, Malezja 20.1% (176)
- Wyspa Balabac, Filipiny 29.4% (258)

suweren_sudoku +189
Za niedługo wszyscy zapomną o tym ewenemencie na skalę światową, który wydarzył się w Korei ostatnio.
1.2 miliona Koreańców dostało margin calla. Co trzydziesta dorosła osoba. Warto również wspomnieć o tym, że aż 60% spośród osób, które zostały kompletnie wyczyszczone to osoby poniżej 30 lat.
Wiele z nich to po prostu młode, zdesperowane osoby które zostały wykluczone cenowo z możliwości posiadania własnego mieszkania i przez presję na szybki zarobek wzięły się za spekulacje.
1.2 miliona Koreańców dostało margin calla. Co trzydziesta dorosła osoba. Warto również wspomnieć o tym, że aż 60% spośród osób, które zostały kompletnie wyczyszczone to osoby poniżej 30 lat.
Wiele z nich to po prostu młode, zdesperowane osoby które zostały wykluczone cenowo z możliwości posiadania własnego mieszkania i przez presję na szybki zarobek wzięły się za spekulacje.

#aliorbank #aliexpress #ibuygou #banggood
Jak kupujesz na banggu to od razu zmien walute ze zlotowek na usd
http://telchina.pl/paypal-platnosc-w-dolarach-bez-przewalutowania-t1165.html
Tak mi spieszno było żeby kitajcom wysłać dolany
Kazda karta, ktora podepniecie do konta na paypalu polskim bedzie domyslnie karta ZLOTOWKOWA. Nie da sie zmienic z poziomu www typu karty.
Z poziomu www mozesz zmienic, aby transakcje byly rozliczane w walucie sprzedawcy, i ew. przewalutowaniem zajmie sie wasz bank. W przypadku, gdy karta jest dolarowa i transakcja ma byc wykonana w dolarach jest to wystarczajacy
Wołam też @MichalQ20
@sylwek2k: Da się to jakoś ustawić na sztywno żeby było tak przy każdej transakcji? Bo ja to robię tuż po zakupie, ale czasem można o tym zapomnieć, bo nie jest to zbyt intuicyjnie po stronie paypala zrobione... pewnie nie przypadkowo.
Na stronie www mozesz zmienic... Z tym ze u mnie jak transakcja zostala odrzucona przez bank (za duzo transakcji na 4h) wracalo mi na standardowe rozliczanie. Dodatkowo przy wiekszosci transakcji mozesz zmienic w trakcie olatnosci (nie dziala to np na ebay).
Dlatego warto zadzwonic/napisac do paypala, aby zmienili domyslna walute karty z pln na usd. Wowczas transakcje w innej walucie niz usd (np w zlotowkach) paypal bedzie przeliczac na
1. Zaloguj się na swoje konto PayPal.
2. Wejdź w ten link: https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding&buyer_hub
3. Kliknij w "Opcje przeliczania" przy swojej karcie.
4. Zaznacz opcję "Proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej
@sylwek2k