Tytuł: Ojciec Chrzestny Autor: Mario Puzo Gatunek: Opowiadanie / mafia ★★★★★★★★★☆
Zawsze fascynowały mnie książki o tematyce mafijnej i chociaż najlepiej wspominam historie oparte na faktach, ta im dorównywała. Od początku spodziewałem wiele, bo przecież to klasyk i trudno znaleźć negatywną ocenę w internecie i nie zawiodłem się.
Teraz pora na film, po rankingach widzę, że się nie zawiodę. Książkę polecam
@sokytsinolop: Obiecuję sobie od kilkunastu lat, że w końcu to obejrzę. Nie mogę ... nie mogę się zebrać, zawsze jak oglądałem to bez uwagi i nigdy do końca ;/
@sokytsinolop ogarnij dwie pierwsze części - pokrywają cała książkę plus dodatkowe wątki i kilka zmian. Trzecia część niestety jest już zwykłym przeciętniakiem, ale warto że względu na zamknięcie całości.
@herejon: podczas czytania książki, czasami czytałem fragment jeszcze raz żeby go ogarnąć (były fragmenty gdzie bohaterowie wymyślali kto ich planuje zabić czy coś takiego, ale ja tego nie umiałem wyłapać w tekście) :/ więc to powtórne czytanie nic mi nie dało :/ ciekawe czy to mój brak spostrzegawczości czy faktycznie nie można z tekstu wywnioskować kto knuje coś za plecami
@sokytsinolop ojciec musiał ją na plecach wynosić i na siłę pakować do karetki. Szczerze mówiąc nigdy jej nie pytalem czy w końcu widziała go do końca. Jak będę się z nią widział to zapytam :)
Tytuł: Ojciec Chrzestny
Autor: Mario Puzo
Gatunek: Opowiadanie / mafia
★★★★★★★★★☆
Zawsze fascynowały mnie książki o tematyce mafijnej i chociaż najlepiej wspominam historie oparte na faktach, ta im dorównywała. Od początku spodziewałem wiele, bo przecież to klasyk i trudno znaleźć negatywną ocenę w internecie i nie zawiodłem się.
Teraz pora na film, po rankingach widzę, że się nie zawiodę. Książkę polecam
#bookmeter
Wpis został dodany za pomocą skryptu do odejmowania
!Dzięki niemu unika się błędów w działaniach
!Pobierany jest zawsze ostatni wynik
Obiecuję sobie od kilkunastu lat, że w końcu to obejrzę. Nie mogę ... nie mogę się zebrać, zawsze jak oglądałem to bez uwagi i nigdy do końca ;/