Aktywne Wpisy
f9JXBEArQ2H4TKl +455
Bezwarunkowy dochód podstawowy już istnieje.
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
źródło: image
Pobierz
Besalama +64

No to od lewej: Łukasz Mężyk (obecnie 300polityka), Paweł Narożny, Piotr Dubno, Ryszard Petru (UW-UD-Nowoczesna) i Jakub Karnowski (były prezes PKP).
No i ojciec wielu klęsk polskiej gospodarki, a także ojciec założyciel partii Nowoczesna, Leszek Balcerowicz.
#polityka #leszekbalcerowicz #nowoczesna #ryszardpetru
źródło: comment_9QQeT0sqd1cUUBIS7Xpdb0TVAspgb9H3.jpg
Pobierz@LaPetit: kek
dzięki niemu Polska to nie druga ukraina
@Shin: dla ignoranta może i tak.
Nie wiedziałem że Mężyk jest ze "stajni" Balcerowicza, o Narożnym nie mam pojęcia, Petru i Karnowski - "wiadomo" kim są bo to osoby publiczne, a tu znalazłem ciekawe info o Piotrze Dubno.
jako ciekawostka, to jest jego córka, Yga:
http://bi.gazeta.pl/im/cd/ca/ca/z13290189O,Yga-Kostrzewa.jpg
a tu Yga Kostrzewa ze swoją dziewczyną