Wpis z mikrobloga

@Kazach_z_Almaty: To wam się tak wydaje. Śmiech z lewaków to taki skrót. Ja się cieszę, że uda powstrzymać "white genocide" i rozwój ideologi islamskiej w krajach zachodnich. To najbardziej pozytywne zjawiska. Może nie żyjemy super, ale nasze dzieci nie bedą żyć gorzej.
  • Odpowiedz
@Kazach_z_Almaty: Relax.
Wykop zakłóca odbiór rzeczywistości.

Ostatnio widziałem clickbaita "60% polaków w Polsce jest za wyborem jednego z kandydadatów w USA, za drugim ...6%".
Byłem absolutnie przekonany że te 60% to za Trumpem. Było odwrotnie...

Tak działa wykop.
  • Odpowiedz
@Kazach_z_Almaty: Za smarkacza czytałam pewną oldskulową powieść młodzieżową, "Sposób na Alcybiadesa". I tam kiedy cała intryga się posypała, padają takie słowa krytyki od starszego kolegi w stronę bohaterów: banda krótkowzrocznych szczeniaków

Zabawne, jak często przychodzi mi do głowy ten zwrot przeczytany dobre 15 lat temu, kiedy przeglądam tagi polityczne na wypoku.
  • Odpowiedz
@Kazach_z_Almaty: Trump i Brexit to niekorzystne zmiany dla Polski na krótką metę, ale w większej skali i w dłuższym okresie zmiany mogą być bardzo korzystne.
Zatroszczmy się o siebie, tak jak obecna wizja Trumpa i UK. Manna z nieba wiecznie nie będzie padać.
  • Odpowiedz