Wpis z mikrobloga

• 1724
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 239
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 491
@Hank_Stinson Długi bankowe, siadł komornik i nie było za co opłacić chaty trzeba było się zwijac. Nie byłem w Pl bezdomny od razu się na Niemcy zawinalem. Tu jest dobry socjal jeżeli chodzi o jedzenie i ubrania a zerowy jeżeli chodzi o wyjście z bezdomności
  • Odpowiedz
via Android
  • 94
@kamerzysta_Mateusz dopiero moje początki, jestem 2 tygodnie w Berlinie i tak od tygodnia wysyłam co rano Cv. Nie miałem na początku internetu, dopiero tydzień temu załatwiłem niemiecki numer
  • Odpowiedz
@kurakao: w całej europie jest więcej pracy niż chętnych, wiadomo trzeba zacząć od dna ale czemu tego nie zrobisz? Powiedz dlaczego nie podejmujesz pracy, tej najprostszej na start?
  • Odpowiedz
via Android
  • 155
@MyPhilosophy Mam rodzinę, ale mam też na dziś około 60 tys długu ( pętla chwilowek) . Rodzina biedna jest, nie byli by w stanie nawet mi 10% tego spłacić. A ja z pensji w Polsce spłacalem bym to chyba z 10 lat. Ciągle liczę na to że uda mi się w miarę szybko tu pracę znaleźć i wszystko się zacznie układać.
  • Odpowiedz
  • 1417
@kurakao "jak ten syf tu wyglada" chlopie, piszesz o tym jak jesz, ze mozesz sie wyspac, obmyc. Zbierasz butelki i sepisz a nie wspomniales czy byles gdzies na budowie zapytac chociaz o jakues noszenie gruzu. Ostatnio do mnie do firmy przyszedl niemiec z textem mniej wiecej "nic nie umiem, jestem silny. Dajcie mlot i wiadra to bede wszystko r----------l i wynosil. Noszenie materialu zaden problem" i wiesz co? Z miejsca dostal
  • Odpowiedz
@kurakao: 60 tysięcy to nic ( ͡° ͜ʖ ͡°) jeżeli mógłbym cos poradzić to moim zdaniem najlepiej jakbyś jakiś początkowy kapitał nazbierał w DE, a potem polecam Norwegię, przy skromnym życiu 60 tys cebulionow uzbierasz szybciej niż w Niemczech. Tym bardziej jeżeli jestes niepijący, komunikatywny i kulturalny - to oni tam bardzo szanują takich pracowników.
  • Odpowiedz
@kurakao: Szanuję bardzo, że mimo przeciwności losu, nie stwierdziłeś, że żebranie to dobry sposób na życie i szukasz pracy. Życzę wszystkiego dobrego mireczku i powodzenia w poszukiwaniu pracy!
  • Odpowiedz