Aktywne Wpisy
persona-dafta +621
#bushcraft mmm... 2 lata człowiek tego nie robił (bo życie). Po 2h szwędania idealna polanka znaleziona, żarełko już w ręce, człowiek leży w ciepłym pod tarpem i zaczęło lać, idealnie!
źródło: temp_file771046890127281677
Pobierz
lecoffe +20
Chłop po przewąchaniu 200+ zapachów, w tym niszy, nie niszy, różnych pierdół... wącha sobie Boisika i myśli "#!$%@?, jakie to jest zajebiste" i z dumą daje kilka psików na szyję i nadgarstek. Małe, proste rzeczy cieszą najbardziej (。◕‿‿◕。) a u wykopków co dziś na skórze?
#perfumy
#perfumy

Troszkę nie w kolejności względem zdjęcia, ale...
Tytuł: Niebezpieczne kobiety
Autor: Patryk Vega
Gatunek: literatura faktu
★★★★★☆☆☆☆☆
"Niebezpieczne kobiety" Vegi w wersji książkowej jakoś czytelniczych czterech liter mi nie urwały, zdecydowany spadek poziomu względem poprzednich dwóch. Nadal jednak są to tzw. "samoczytające" się książki i miło było dowiedzieć się czegoś o pracy pań w policji. Na ile jest to podkoloryzowane - to już wiedzą tylko one. Ale czytelnik przede wszystkim po przeczytaniu ma ochotę zawołać "mało, za mało", bo i poznane historie kobiet mogłabym policzyć na palcach jednej ręki... Może obejrzę i film jako dopełnienie lektury, wiem czego mniej-więcej się spodziewać. ;)
Tytuł: Jądro dziwności. Nowa Rosja.
Autor: Peter Pomerantsev
Gatunek: literatura faktu
★★★★☆☆☆☆☆☆
Lekki zawód wyniosłam też z lektury "Jądra dziwności. Nowej Rosji" Pomerantseva - zdecydowanie najbardziej przegadana "reportażowa" pozycja z Czarnego, z jaką do tej pory się zetknęłam, jednak wciąż nadająca się do przeczytania. Szkoda, że lekko zawiodłam się akurat na tym tytule, bo i dotyka szczególnie interesującej mnie tematyki. Groteskowość Rosji fascynuje i odrzuca jednocześnie; niestety autor pod koniec wyraźnie skupia się jedynie na historii pewnej modelki i sekty. Oczekiwałam chyba czegoś więcej; większego przekroju osób, wydarzeń, anegdot, sytuacji i wniosków pozostawionych do wyciągnięcia czytelnikowi. Książka poprawna, nic więcej.
Aktualnie na tapecie: "Radio Armageddon" Żulczyka, a zaraz potem "Król" Twardocha.
Szczególnie z ostatnią pozycją wiążę ogromne nadzieje.
I przez cały ten czas dzielnie brnę przez podręczniki do filozofii... W międzyczasie, jak nie mogę usnąć. ;)
#bookmeter #kindle #ksiazki #czytajzwykopem
źródło: comment_5BcHbkh1HZWdepJ0GKoZDeFTbWM1h6CK.jpg
Pobierz