Wpis z mikrobloga

Ej Mirki, co się odwaliło to ja nie wiem. Złożyłem wniosek o przeniesienie numeru do a2mobile, był kurier, podpisałem papiery i pojechał. Ale chciałem się z nimi zapoznać jeszcze raz więc skontaktowałem się z BOK operatora, żeby przesłali mi je na maila. I odpisali...
Dostałem przekazaną odpowiedź mail innej osoby, w której były takie dokumenty z zasłoniętymi danymi, tylko że te dane mogę skopiować z tego czarnego pola.
Olać to czy co robić? Nie spodziewałem się, że spotkam się z czymś takim osobiście. Już się obawiam czy moich danych komuś nie wysłali.
Na obrazku widać jak to mniej więcej wygląda.

#prawo #telefony #a2mobile #technologia #pytanie
Krol_Dzielni - Ej Mirki, co się odwaliło to ja nie wiem. Złożyłem wniosek o przeniesi...

źródło: comment_MxbNbOVsjiqQaGIkjsUvxXKEhapZx8CZ.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wlasnie piszemy tekst o podobnych wpadkach (firmy wyslaly komus po kontakcie z bok dane innej osoby) wiec z checia dorzucimy i Twoj przypadek.

@niebezpiecznik-pl: uwazajcie na to zebyscie glupot nie nawypisywali. Raz czytalem o takim pismie i okazalo sie ze byl to formularz z danymi wymyslonymi ale zostaly one zasloniete po to, zeby klienci nie wypisywali ze im sie wysyla formularze nieprzeznaczone dla nich. Nie pamietam ktory operator czy bank
  • Odpowiedz
@jombl: @MichaelT128: @niebezpiecznik-pl: rozmawiałem z osobami odpowiedzialnymi za ochronę danych i dokumentów w firmie Aero2. Zapewnili mnie, że przeprowadzą szkolenie dla pracowników, którzy mają kontakt z wrażliwymi danymi z zakresu ochrony i zabezpieczeń danych. Podobno był to jednostkowy przypadek. Mają też pociągnąć do odpowiedzialności zawodowej osobę, która nie zabezpieczyła należycie tego pliku. Wiem, że wystalkowaliście mnie tutaj na wypoku - to nie każcie zbyt surowo tej
  • Odpowiedz