Ej Mirki, co się odwaliło to ja nie wiem. Złożyłem wniosek o przeniesienie numeru do a2mobile, był kurier, podpisałem papiery i pojechał. Ale chciałem się z nimi zapoznać jeszcze raz więc skontaktowałem się z BOK operatora, żeby przesłali mi je na maila. I odpisali... Dostałem przekazaną odpowiedź mail innej osoby, w której były takie dokumenty z zasłoniętymi danymi, tylko że te dane mogę skopiować z tego czarnego pola. Olać to czy co robić? Nie spodziewałem się, że spotkam się z czymś takim osobiście. Już się obawiam czy moich danych komuś nie wysłali. Na obrazku widać jak to mniej więcej wygląda.
@Krol_Dzielni: co Ci odpowiedzieli jak im to zglosiles? Wlasnie piszemy tekst o podobnych wpadkach (firmy wyslaly komus po kontakcie z bok dane innej osoby) wiec z checia dorzucimy i Twoj przypadek.
Wlasnie piszemy tekst o podobnych wpadkach (firmy wyslaly komus po kontakcie z bok dane innej osoby) wiec z checia dorzucimy i Twoj przypadek.
@niebezpiecznik-pl: uwazajcie na to zebyscie glupot nie nawypisywali. Raz czytalem o takim pismie i okazalo sie ze byl to formularz z danymi wymyslonymi ale zostaly one zasloniete po to, zeby klienci nie wypisywali ze im sie wysyla formularze nieprzeznaczone dla nich. Nie pamietam ktory operator czy bank
@jombl: @MichaelT128: @niebezpiecznik-pl: rozmawiałem z osobami odpowiedzialnymi za ochronę danych i dokumentów w firmie Aero2. Zapewnili mnie, że przeprowadzą szkolenie dla pracowników, którzy mają kontakt z wrażliwymi danymi z zakresu ochrony i zabezpieczeń danych. Podobno był to jednostkowy przypadek. Mają też pociągnąć do odpowiedzialności zawodowej osobę, która nie zabezpieczyła należycie tego pliku. Wiem, że wystalkowaliście mnie tutaj na wypoku - to nie każcie zbyt surowo tej
Dostałem przekazaną odpowiedź mail innej osoby, w której były takie dokumenty z zasłoniętymi danymi, tylko że te dane mogę skopiować z tego czarnego pola.
Olać to czy co robić? Nie spodziewałem się, że spotkam się z czymś takim osobiście. Już się obawiam czy moich danych komuś nie wysłali.
Na obrazku widać jak to mniej więcej wygląda.
#prawo #telefony #a2mobile #technologia #pytanie
źródło: comment_MxbNbOVsjiqQaGIkjsUvxXKEhapZx8CZ.jpg
Pobierz@niebezpiecznik-pl: uwazajcie na to zebyscie glupot nie nawypisywali. Raz czytalem o takim pismie i okazalo sie ze byl to formularz z danymi wymyslonymi ale zostaly one zasloniete po to, zeby klienci nie wypisywali ze im sie wysyla formularze nieprzeznaczone dla nich. Nie pamietam ktory operator czy bank
Nie chcę się czepiać, ale dane wrażliwe to np. wyznanie, poglądy polityczne, stan zdrowia.