Aktywne Wpisy

MonazoPL +74

peanut_whu +189
#rozdajo
Ostatnie #rozdajo skórzanego paska tak miło się przyjęło, że powtórzymy tę zabawę, ale z inną nagrodą. Na paski nie mam już ani skóry, ani sprzączek, a ostatni mircy, którzy postanowili mi zaufać, niedługo otrzymają swoje zamówienia (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Tym razem do wygrania będzie dowolny wybrany produkt z tych, które zostały mi po grudniowych targach rzemiosła. Wybiorę jedną osobę z grona plusujących
Ostatnie #rozdajo skórzanego paska tak miło się przyjęło, że powtórzymy tę zabawę, ale z inną nagrodą. Na paski nie mam już ani skóry, ani sprzączek, a ostatni mircy, którzy postanowili mi zaufać, niedługo otrzymają swoje zamówienia (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Tym razem do wygrania będzie dowolny wybrany produkt z tych, które zostały mi po grudniowych targach rzemiosła. Wybiorę jedną osobę z grona plusujących
źródło: 1000062056
Pobierz

Zastanawiam sie nad kupnem taniego zestawu do RTK z racji rozpoczynania własnej działalności i w budżecie do 24k mam do wyboru właśnie tego chińczyka od właściciela Topcona, Geomaxa, Ruide oraz Kolidę, z czego tych dwóch ostatnich trochę się boję, bo firmy je sprzedające jakoś tak niezbyt mnie przekonują profesjonalizmem ani ich strony internetowej ani oferty, którą dostałem. Na geomaxie kiedyś pracowałem i nie było źle, ale znowu SurvPoint ma nieco lepsze parametry i dostanę kilka pożytecznych akcesoriów np 2x baterie do odbiornika oraz kontrolera oraz dostęp na 3 miesiace do sieci TPI.
Doradźcie coś, warto zainteresować się sprzętem SurvPoint?
#geodezja #geodeci #gps
Kontrolery na Androida - są takie, które dobrze sprawią się np. podczas pomiaru w deszczu (Mobile Mapper 50 4G):
http://powergps.pl/images/mm50-akcja.jpg
tyle że taki kontroler to min. koszt kilku tys. zł (bliżej 5-tki), więc coś za coś. Z klawiaturą numeryczną jest jeszcze Nautiz, ale ze względu na konieczność zapewnienia kompatybilności z Win CE, ekran w Androidzie nie obsługuje zoomu na dwa palce