Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wyjzprz2: Jak masz 2500 na rękę, to spokojnie mógłbyś nawet kawalerkę wynajmować, no chyba że drogie miasto i że chcesz sobie oszczędzić. Swoją drogę sporo Ci idzie na zakupy spożywcze, ja daję radę za ok. 50 zł tygodniowo + żarcie w słoikach z domu.
  • Odpowiedz
@szcz33pan jak mam być szczery to nie wiem, ubieram się w lumpie, dwa miesiące temu wydałem 156kzł na nowe auto, teraz prawie 8kzł na centralne ogrzewanie, żony auto doprowadziłem do stanu uzywalności i poszło prawie 2kzł.
Mój różowy prowadziła takie statystyki przez pierwszy miesiąc "ile wydajemy na żywność". Nie oszukując to średnia wyszła 23zł dziennie. Nie kupujemy kebabów a pomidory, sałaty i inne warzywa bierzemy z własnego ogródka
  • Odpowiedz
@Stulejusz_Wielki: prowadzenie takich statystyk jest dość istotne. Może nie warto siedzieć w excelu i wszystko zapisywać (jak radzi np. ziomek z jak oszczędzać pieniądze), ale w wielu bankach można zrobić sobie automat do tego. U mnie w #tmobileuslugibankowedostarczaneprzezaliorbank wiem ile miesięcznie wydaje (co przedstawia obrazek) dodatkowo dzięki zdefiniowaniu różnych kategorii wydatków w wielu przypadkach z automatu mam już sprofilowane wszystkie wydatki - znam też strukturę moich wydatków, mogę
  • Odpowiedz
@szcz33pan ciężko u mnie stwierdzić bo nie utrzymuje się sam w całości, ale jakbym chciał sam wszystko płacić to 3,5-4k by wyszło na normalne życie bez szału, przestałem liczyć wydatki w tabelce w Excelu po miesiącu bo wiem że i tak nie będę żył inaczej oszczędzając nawet na jedzeniu
  • Odpowiedz