Aktywne Wpisy

SepulkoZnawca +278
Mirki, Mirabelki i osoby Mirabelskie. Pijcie ze mną kompot albo płyn do konserwacji zwłok. Obudziłem się dziś jako starzec. Wszystkich pulsujących zawołam kiedy podwoję ten wynik. Jeśli oczywiście ten portal przeżyje. Bo ja napewno przecież nie raz mi sto lat śpiewali.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
chrupki_z_zupki +121

Sannakji to świeżo uśmiercona ośmiornica podawana na surowo. Przy podawaniu macki wciąż się ruszają (mam nadzieję, że widać na gifie), a macki wciąż działają. Efekt jest taki że niektóre ciężko oderwać od talerza, a po włożeniu do ust potrafią sie przyssać do języka lub innej części jamy ustnej.
Te na zdjęciu to 2 sztuki kupione na targu rybnym Noryangjin za ok 20 zł. Czuję że mogłem wytargować dużo niższą cenę.
Podano mi już tak pokrojone. Na zdjęciach widziałem że często podają w większych kawałkach, ale zgaduje że wtedy trudniej się to je. Ponoć były przypadki że taka ośmiornica przyssała sie do gardła.
W smaku dość przeciętne, bardzo gumiaste. Ostatecznie nie dałem rady używać pałeczek (w Korei jako jedyny kraj używa metalowych) i zjadłem łyżką.
(Wrzucam drugi raz, mam nadzieję, że tym razem gif będzie działał)
#ciekawostki #jedzenie #azja #korea #jemprzeciez
źródło: comment_M7Ow6qIbYRNuKfnSClaGkizBVvgb2Wv2.gif
Pobierz