Wpis z mikrobloga

Dzwoniłaś do nich na (+48) 334867005? Nie mają systemu rejestrowania skarg i pewnie kto inny odpisywał na pierwszego maila a kto inny na drugiego. Ale swoją drogą to też jestem już lekko podminowany - kupiłem u nich tydzień temu 4 bluzy i też byłem zdziwiony, że dają sobie teraz do 20 dni na ich uszycie - wszystko oczywiście w trosce o kochane środowisko, żeby się materiał nie zmarnował ( ͡° ʖ
  • Odpowiedz
@kangurekkangurzatko: może mają dwie Małgorzaty. Jedna jest mega ogarnięta a druga kompletnie tępa. W firmie, żeby je odróżnić, na tępą mówią brzytwa
Daj znać jutro czego się dowiedziałaś. W rozmowie możesz wspomnieć, że klienci chcący obdarować swoją rodzinę w bluzy w kwaśne koty też są niepocieszeni( _)
  • Odpowiedz
@frotewaus: @kangurekkangurzatko: Chyba mają jakieś problemy organizacyjne. U mnie zamówienie 20 sierpnia, jeszcze nie dotarło. Zacząłem szukać w necie gdzie mogę wyrazić swoją negatywną opinię i na żadnych opineo nie istnieją.

Wydaje mi się, że mają jakieś duże wewnętrzne problemy kadrowe. Nowe rzeczy wrzucają tylko na insta, facebook i twitter od połowy września nie jest ogarniany. A po właścicielu firmy, m.in. marki aloha, - LETHE Jakub Chmielniak można
  • Odpowiedz
@macivs1: @frotewaus: Ja dostałam wczoraj maila, że dostępny i zamówiony strój 4 sierpnia nie jest już dostępny 2 października i na co chcę wymienić XD Na facebooku negatywne komentarze od osób czekających ponad miesiąc na swoje zamówienia są bardzo skutecznie usuwane.

Również nie polecam
LETHE Jakub Chmielniak
ul. Czajkowskiego 15

43-300 Bielsko-Biała
  • Odpowiedz
@frotewaus: Jak płaciłeś kartą to odpalaj chargeback w banku. Napisz, że zostałeś oszukany, według Ciebie sklep mataczy i nie chcą wysłać produktu, pomimo że w regulaminie jest 2-20 dni i niech się oni przejmują.

Odnośnie regulaminu, faktycznie mają napisane, że zwrot 100 dni i nie dotyczy promocji, ale 14 dni teoretycznie jest zawsze wg prawa. Trzeba by było sprawdzić jak to wygląda z punktu widzenia rzeczy szytych na zamówienie.

Możesz spróbować się
  • Odpowiedz
@frotewaus: Sprawdziłem, faktycznie produktu szytego na zamówienie nie można zwrócić, jedynie oni wprowadzili wyjątek że można przez 100 dni, ale nie dotyczy to promocji. W takim wypadku albo chargeback, albo list polecony za potwierdzniem odbioru z rozwiązaniem umowy zawartej na odległość ze względu na niewypełnienie punktu regulaminu o czasie realizacji i wezwanie do zapłaty z kwotą jaką zapłaciłeś.

Jeżeli pobranie to nie przyjmuj.

PS. Ja po ponad 40 dniach otrzymałem
  • Odpowiedz
@macivs1: tak, płaciłem kartą. Na razie wysłałem im pismo z odstąpieniem od umowy.

Ich wewnętrznym regulaminem to mogą się podetrzeć, on nie może być niezgodny z polskim prawem.
Co prawda w katalogu rzeczy, przy których nie możana odstąpić od umowy jest:

Art. 38 pkt. 3 w której przedmiotem świadczenia jest rzecz nieprefabrykowana, wyprodukowana według specyfikacji konsumenta lub służąca zaspokojeniu jego
  • Odpowiedz
@frotewaus: Tak, ale oni zlecili wysłanie tego do produkcji, wiec jest to produkt wyprodukowany według specyfikacji. To, że znaleźliby klienta w kilka dni na standardowy rozmiar to już inna para kaloszy.

Ja bym się nie p-------ł tylko od razu chargeback. Skan regulaminu, potwierdzenie daty złożenia zamówienia, punkt o terminie realizacji, dzisiejsza data i do widzenia. Tym bardziej, że na info z banku będziesz chwile czekał. Chargeback działa między innymi w
  • Odpowiedz
@frotewaus: I ja bym tutaj nie szedł w żadną polemikę ze sklepem/bankiem tylko podpadł się jednym punktu regulaminu który nie został spełniony. Jak zaczniesz udowadniać, szukać czy możesz zwrócić czy nie to bank się wypnie i powie, żebyś załatwiał sprawę według normalnego toku praw konsumenta. Przecież Tobie mogły te bluzy być potrzebne wcześniej, a teraz już nie są.
  • Odpowiedz
No to w takim razie mają brednie w różnych miejscach na stronie.
Punkt 6 regulaminu - patrz okres zwrotu - nie ma informacji, że produktów objętych promocją nie można zwracać.
Punkt 1 zakładka zwroty - tu już jest i jest 100 dni zamiast 90 i informacja, ze promocji nie można zwracać.

Punkt 6 regulaminu - "czas realizacji powinien (bla bla bla) nie więcej niż 14 dni roboczych"
Punkt 5 zakładka zamówienia - tu jest, że dostawca
  • Odpowiedz
@frotewaus: Zresztą, Rozdział 4 art. 27.

Art. 27. Konsument, który zawarł umowę na odległość lub poza lokalem przedsiębiorstwa, może w terminie 14 dni odstąpić od niej bez podawania przyczyny i bez ponoszenia kosztów, z wyjątkiem kosztów określonych w art. 33, art. 34 ust. 2 i art. 35.

Ty nie odstępujesz od umowy bez podania przyczyny, tylko odstępujesz od niej z powodu nie wywiązania się z umowy. Sam wysłałeś treść regulaminu
  • Odpowiedz