Aktywne Wpisy

curiousboi +8
Czemu na wykopie tak bardzo nie lubi sie fliperów?
Czytałem taki argument, że są szkodliwi i nic nie wnoszą do spoleczeństwa.
Ale przeciez tak samo jest z #kryptowaluty, gdzie ta wartosc jest spekulacyjna, influencerzy tez zarabiaja w #!$%@? kasy za prymitywne czynności bez pokrycia, a czepiacie sie kogoś kto kupuje taniej, sprzedaje drożej czyli po prostu handluje?
Czy być może to po prostu wasze nieudacznictwo, ze nic nie macie, ani nic
Czytałem taki argument, że są szkodliwi i nic nie wnoszą do spoleczeństwa.
Ale przeciez tak samo jest z #kryptowaluty, gdzie ta wartosc jest spekulacyjna, influencerzy tez zarabiaja w #!$%@? kasy za prymitywne czynności bez pokrycia, a czepiacie sie kogoś kto kupuje taniej, sprzedaje drożej czyli po prostu handluje?
Czy być może to po prostu wasze nieudacznictwo, ze nic nie macie, ani nic

WielkiNos +82
Roksanka tak bardzo kocha rodzinę, że na zdjęciu upiększyła tylko siebie. Im może być widać na mordach wypieki, zmarszczki i wszelkie niedoskonałości.
#roksanawegiel #photoshop #bekazrozowychpaskow
#roksanawegiel #photoshop #bekazrozowychpaskow
źródło: temp_file2089874164600045282
Pobierz

Teaser: https://www.wykop.pl/wpis/27508153/mirki-w-nawiazaniu-do-wpisu-sprzed-tygodnia-to-dzi/
Poprzednie odcinki: Ragnarokk | Abaddon84
Dziękuję za wytypowanie mnie @Abaddon84 - przyszedł piątek i przyszedł czas na mnie. Bez zbędnego #!$%@?:
David de Gea
Tu miałem lekki dylemat, van der Saar, Schmeichel, Cech... No wypada niby kogoś z nich. Ale zacznę pod prąd, bo najlepszym bramkarzem we współczesnej historii Premier League jest moim zdaniem piłkarz z drużyny, której nie kibicuję, specjalnie go jakoś nie lubię (mimo, że nie jest Jugolem) i nie ma charyzmy tamtych piłkarzy. Nadrabia za to nieziemskim refleksem i umiejętnością wybronienia każdej piłki. Nie ma i długo nie będzie drugiego takiego kocura na bramce. Miałem pisać, że jest krótko w Premier League, ale to już 6 lat. Jeden z najlepszych transferów United. PS. Gdy spytano Twarowskiego o najlepszego bramkarza, powiedział "(...) Adam Bogdan, bronił bez użycia rąk i bez użycia nóg" :-)
Sol Campbell
Debiut i 9 lat gry w Tottenhamie i głośny transfer do Arsenalu w 2001. Nie tylko z powodu przejścia do głównego rywala, ale również był to pierwszy tak znany piłkarz korzystający z Prawa Bossmana. Z Kogutami nie zdobył mistrzostwa, ale przez pięć lat w Arsenalu udało mu się to dwukrotnie. Był częścią The Invincibles. Strzelił bramkę w przegranym finale LM w 2006 z FC Barceloną. Miał epizod w "Snatch" Guy'a Ritchiego. Ja go pamiętam z charakterystycznego stylu biegania z zamaszystym machaniem łokciami. Zawsze dawał z siebie 200%, jak robił wślizg to był to zawsze solidny wślizg :) Gdy myślało się o obronie Arsenalu 15 lat temu to widziałeś Campbella, Vieirę. Każdy obrońca to opoka. Teraz Xhaka pokraka czy 78-letni Mertesacker który na I WŚ oblatywał niemieckie myśliwce.
Frank Lampard
Jaki kraj taki łowca bramek. Lampard to rekordzista pod kątem ilości strzelonych bramek dla Chelsea i były rekordzista z serią 164 meczów rozegranych z rzędu. Szalenie inteligentny, miał petardę, gdy uderzał zawsze bałem się że urwie mu się ta noga albo, że piłka przerwie siatkę i kogoś na trybunach zabije. Brzydkich bramek nie strzelał. Pomocnik kompletny, umiał grać defensywnego, umiał grać ofensywnego (Pep teraz chyba próbuje tego samego z KdB ustawiając go głębiej) precyzyjnie podawał niezależnie od tego czy kolega stał 5 m obok czy po drugiej stronie boiska. 13 lat w Chelsea, legenda klubu. Legenda ligi. Po prawdzie zawsze wolałem Gerrarda, ale jako zawodnik wolałbym grać u boku Franka.
Thierry Henry
Nikt inny nie mógł się tutaj znaleźć. No, może Bergkamp, który był dla mnie inspiracją na szkolnych betonowych boiskach na WF-ie w podstawówce :-) To za ery tych dwóch Panów Piłkarzy zaczął fascynować mnie Arsenal. Oprócz niesamowitego wykończenia, świetnej techniki, cechowała go też wyjątkowa inteligencja. Na boisku i poza nim. Trochę ostatnio swoją krytyką Arsenalu podpadł Wengerowi, ale ciężko się nie zgadzać z jego tezami. Po jego rajdach niejednokrotnie obrońcy znajdowali się w jednej wielkiej czarnej dziurze. Był klasą sam w sobie i jeśli myślę Premier League to widzę zawsze Henry'ego. Myślę, że gdyby go w garniturze ustawić na boisku to zrobiłby teraz na emeryturze więcej niż kaleka Welbeck czy wieczny talent Wallcot :-)
Typuję @footix: więc szykujcie się na Cristiano, Beckhama, Shakirę i Bartka Wronę :-)
Czas do następnej kolejki Premier League!
#premierleague #parszywaczworka #karetaasow @Kristof7
W sumie, to już wszystko jest jasne, kto następny?
@parachutes:
Jeden z moich ulubionych filmów, widziałem kilka razy, a nie zauważyłem. Choć teraz jak napisałeś, to kojarzę gdzie grał :)