Wpis z mikrobloga

Mirki, zdenerwowalem sie jak przy placeniu za mi6 na gearbest zaplacilem prawie 6 dych wiecej przez przewalutowanie na paypalu, w zwiazku z tym mam pytanie. Mam #paypal, mam #revolut, dodalem do PP karte z revoluta. Teraz musze wyslac
maila do paypala by zmienili ta karte revolutowa by byla tylko w USD, tak ? Wtedy nie bedzie nastepowalo zadne przewalutowanie ? Revoluta mam zamiar doladowywac w zlotowkach z karty debetowej (revolut sam bedzie sobie przewalutowywal ?) Czy bede mogl tak placic na chinskich stronach w dolarach (tą karta revolut podpieta do PP) i na amazonie w euro też? Czy tylko w dolarach ?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MichaelT128: dlaczego nie ? Na dobra sprawę, regolit będzie dawał pieniądze w złotówkach bo paypal będzie brał w złotówkach, to bez sensu bo to regolit ma mi przewalutować hajs a nie paypal
  • Odpowiedz
@MichaelT128: Nie moge tego znalesc, a po twojej instrukcji w poscie ktory mi wyslales nie moge dojsc. Na dobra sprawe moge tez placic od razu karta revolut na chinskich sklepach ale nie mam wtedy ochory paypal
  • Odpowiedz
@Storczycki: Logujesz się na PayPala -> Ustawienia -> Ustawienia płatności -> Zarządzaj wstępnie zatwierdzonymi płatnościami -> Ustaw dostępne źródła finansowania płatności -> Opcje przeliczania -> Proszę obciążyć mój rachunek w walucie wykazanej na fakturze wystawionej przez sprzedającego.
  • Odpowiedz
Dzieki Mirku, juz sobie pozmienialem te waluty, walute z karty mojej pln tez kliknac by rozliczalo normalnie w usd, wtedy to bank przewalutuje i bedzie chyba lepszy kurs niz ten z pp, nie ?
  • Odpowiedz