Aktywne Wpisy

odgrzybiacz +63
Demografia w kraju leży. Powodem jest mniejsza presja na posiadanie dzieci, większy nacisk na samorealizację.
#demografia #spoleczenstwo #polska #rodzina
#demografia #spoleczenstwo #polska #rodzina
źródło: G9K5aplW8AAnYok
Pobierz
MF81 +45
#holandia wlasnie sie r----------------m,wszyscy zyja
źródło: 1000007320
Pobierz

Grałem kiedyś na foreksie więc wiem, że na rynku typu forex teoretycznie próbować można z każdą nawet najmniejszą kwotą typu $100 ale od strony praktycznej jest to bez sensu, bo żeby cokolwiek zarobić trzeba handlować z najwyższym możliwym lewarem, a i tak zarabia się wtedy jakieś grosze przy bardzo dużym ryzyku. Z krypto może być inaczej, bo ruchy na rynku są ogromne w porównaniu do foreksa. Nie orientuję się też na ile wpływ na opłacalność grania małymi kwotami mają na giełdach krypto czynniki typu spread, prowizje, rollover, kwota potrzebne do zabezpieczenia itp., może niektórych z tych kosztów nie ma w ogóle, może są tu jakieś inne nieznane na foreksie? Czy kwota rzędu jedynie 0.5 #btc jest ok? Gdzieś mi się obiło o uszy, że giełdy krypto do uruchomienia dźwigni potrzebują minimum 0.1 #bitcoin (?).
No i jeszcze pytanie czy są jakieś giełdy krypto, które wystawiają API dla Meta Tradera? Ostatnio jak szukałem chyba z rok temu to BTC-E miało ale giełda zniknęła. Czy wszystko ma teraz tak samo zmulone interfejsy webowe, w którym zawsze brakuje jakiegoś wskaźnika i lepiej używać trzecich serwisów typu tradingview?
zresztą to lepiej pójść do makdonalda z---------ć zamiast tracić czas na tradowanie z $100
a przy HODLu próg wejścia zależy jak mocno w to wierzysz :))
Masz 100zl -> grasz na pelnym lewarze + ryzyko -> bo w sumie stracisz 100zl (z ochrona o ujemnym saldzie)
Masz 1000000000000000000zl, grasz 1% ... bo wachanie 0.00001 pips wykosi ci polowe depo.
Aktualna dzwignia na krypto jaka znam to 1:50 (o ile nie jest to max gdzies na malediwach), lub
@BitcoinFrajerzy:
Jakbyś się znał na daytradingu to byś odpowiadał merytorycznie, a nie jeździł po ludziach bezpodstawnie.
pod warunkiem z enie bedziesz poki co wyplacac (wyplata pln 4zl a BTC troche drozej) mozesz np co miesiac wplacac po 200zl i bedzie git
polecam bitbay (refa moge podeslac)
Komentarz usunięty przez autora