Aktywne Wpisy

źródło: temp_file8581036574792092325
Pobierz
wfyokyga +116
Klasyka ze starym pijanym walczącym z kretek
źródło: temp_file2974837618710592132
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file8581036574792092325
Pobierz
źródło: temp_file2974837618710592132
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Tytuł: Spod zamarzniętych powiek
Autor: Adam Bielecki, Dominik Szczepański
Gatunek: literatura faktu
★★★★★★★★☆☆
Choć sam mogę marzyć o zdobyciu co najwyżej korony Warszawy, to bardzo lubię książki o himalaizmie, a ta jest jedną z fajniejszych, jakie czytałem. Jej największą zaletą jest to, że praktycznie cała poświęcona jest wspinaczce, mało jest dygresji. Bielecki, któremu po wyprawie na Broad Peak przyklejono medialnie łatkę egoisty, ryzykanta i wariata, przedstawia się tutaj raczej jako odpowiedzialny wspinacz i partner. Rzuca też trochę światła na wydarzenia, które doprowadził do tragedii podczas zejścia z BR. Ciekawym patentem zastosowanym w książce jest też umieszczenie w treści kodów QR, które prowadzą do filmików na youtube. Nie jest to coś dla mnie - nie lubię przerywać lektury, by obejrzeć jakiś film, ale pomysł jest ciekawy.
#bookmeter
źródło: comment_9f7bl0AyCHMucQNvrtaQEFrKzqYNXAFm.jpg
PobierzA z tą łatką - przypięli ją ci, którzy alpinizmie ekstremalnym nie mają zielonego pojęcia, a największym wyczynem jakim mogą się cieszyć to zabójcza walka podczas promocyjnych akcji w Lidlu. I niestety takze ci, którzy wiedzą wiele, ale są mściwi i zaślepieni.