Wpis z mikrobloga

Kupiłem z #gearbest jakiś czas temu TAKĄ KAMERKĘ DO AUTA dzisiaj przyszła i poza tym, że nigdzie nie jest napisane, że to ten a nie inny model (nawet na pudełku), to raczej chyba wszystko jest ok (nawet PL język da się ustawić). Jakby jakiś posiadacz G1W-CB potwierdził mi, że to ten model i tak ma być, to będę wdzięczny.

Ale tak poza tym mam jedno pytanie - nigdzie nie znalazłem w instrukcji informacji na temat tego, jaki przycisk pozwala zablokować konkretne nagranie podczas jazdy? Wiecie może? Xblitz go jest to MODE, w Syncorze był guzik "w dół", a tutaj?

Z góry dzięki.

#kiciochpyta #g1wh #kamerasamochodowa
chozi - Kupiłem z #gearbest jakiś czas temu TAKĄ KAMERKĘ DO AUTA dzisiaj przyszła i p...

źródło: comment_25M3C9CfpTtKLh15m1aNvzB2Qx6t9icQ.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chozi: zakupilem ostatnio taka kamerke (G1WH) ze sklepu eltro.pl wyglada identyko tylko dystrybutorem (producentem?) jest firma viofo. Kamerke odeslalem do sprzedawcy w ramach rekojmi. Okazalo sie, ze nie dziala akumulator wewnatrz urzadzenia. Kamerka ne zapamietuje wprowadzonych danych takich jak aktualna data. Po wyłączeniu pojazdu dane się resetowały. Sprzedawca odebral przesylke 15.01 zobaczymy jak pojdzie naprawa.
  • Odpowiedz
@mily3city: Skoro miałeś WH, to dziwne że nie zapamiętywał ustawień, bo ona ma baterię wbudowaną, ja mam CB z "kondensatorkiem" (?), który teoretycznie powinien trzymać ustawienia, ale dużo krócej niż bateria - zobaczymy, ale nie byłby to chyba duży problem dla mnie, bo dałem za nią 70 kilka pln. A z tym guzikiem to nie wiesz, który służy do zapamiętywania nagrań?
  • Odpowiedz
@chozi: przed zgloszeniem reklamacji konsultowalem "objawy" z pracownikiem firmy viofo i stwierdzil ze bateria w urzadzeniu bedzie do wymiany. Przy okazji dodam, ze odpowiedz na zapytanie otrzymalem ekspresowo.
  • Odpowiedz
  • 0
@Drejku: ale skąd zamówiłeś? GB? Jak poznałeś, ze to podróbka? Ja tez nie wiem czy to oryginał, bo kompletnie nigdzie nie ma wzmianki, że to G1WCB
  • Odpowiedz
  • 0
@chozi też płaciłem paypalem, najgorsze, że mam dwie takie kamerki. Wczoraj napisałem tickety i zacząłem na spokojnie bez żadnych gróźb i odpisali żebym wysłał im video, ale tym razem już postrasze paypalem i niska oceną PS: odsyłać mi się nie chcę bo płaciłem po 60zł za sztukę, więc liczę na jakieś 10$ chociaż od sztuki
  • Odpowiedz
@chozi ja te kupilem ma GB z pół roku temu, ten sam model, takie samo opakowanie, na razie działa ok, trzyma ustawienia, filmiki po odtworzeniu na pc lub tv też ok, w nocy gorzej, ale to kamerka za 100 zł.
  • Odpowiedz
  • 0
@Drejku: prawidłowo - nie ma się co z nimi rozpisywać, bo szkoda życia na czyjeś błędy i tłumaczenia po 100x tego samego.

BTW jaka kartę (chodzi mi o klasę a nie pojemność) polecasz do tych kamerek? Bo gdzieś mi się w googlach rzuciło, że z class10 maja problem - to prawda?
  • Odpowiedz