@flamezz: od jakiegoś czasu kupuje tylko parówki z Szynki i tam foli nie ma..a jak kupowałem zwykle to bez no bo jak można gotować je w takim syfie ( ͡°ʖ̯͡°)
@flamezz: Ja zdejmuję folie i wrzucam do wrzącej wody dosłownie na sekundę. Następnie trzymam w gorącej wodzie 3min i dopiero, według mnie, są gotowe do spożycia. Po zdjęciu foli i gotowaniu parówki strasznie piją wodę i robią się mdłe. (Zresztą jak by trzeba było gotować parówki, to by nazywały się gotówki).
@Brother_of_Steel podaj mi źródło w którym potwierdzone jest że osłonki parówek zawierają fenole, cyjanki i inne świństwa ew. że w temp. 100 stopni w wodzie takie coś się z nich wydziela.
@Stragan: odwracając Twoją wypowiedź, podaj mi normę, która mówi, że osłonki muszą być zrobione z tworzywa o danych właściwościach. No i mamy pat. Cwana gapa z ciebie.
Tacy to "bracia". Ale zaraz przyjdą ukrainofile i powiedzą, że to było w średniowieczu i ich to nie obchodzi. Otóż nie. To było zaledwie 80 lat temu i żyją jeszcze Polacy, którzy wtedy byli dziećmi. #polska #ukraina #historia
#parowki #jedzenie #gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora