@balbezaur: po pierwsze, jeśli nie zostaniesz nagle długodystansowcem, to musiałbyś zacząć jeść kurz żeby stracić mięśnie. to nie takie proste zniszczyć funkcjonalną i używaną regularnie podczas treningu tkankę.
co się dzieje z komórkami? jak będzie nadmiar energii to się odłoży tłuszcz. Jak nie, to nie
@Kasahara: @berti: mięsnie Organizm bez treningu mięśni będzie je powoli redukował i powodował spadek ich siły / wielkości aby były mniej energetycznie wymagające. chyba nie powiesz mi że osoba która porzuca treningi na +-2 lata będzie potrafiła podnieść/ wycisnąć na treningu tyle samo co przed przed przerwą. Po prostu mięśnie nieużywane się powoli rozpadają. Ilość komórek mięśni się nie zmienia. Ty, ja czy Pudzian mamy ich teraz tyle
To nie jest nic go uważam. Przytaczam tylko co mówią fachowcy. siła to umiejętność układu nerwowego do angażowania mięśni. Możesz mieć różną siłę przy tej samej ilości tkanki mięśniowej.
Czytałem o dwóch przypadkach gdzie ludzie zawzięli się, trenowali rok po 3-4 godziny dziennie i gubili po 100kg. Chirurdzy odmówili zoperowania bo co jak trafi ci się słaby miesiąc bez treningu i diety i te wszystkie komórki znowu się napełnią tłuszczem?
@berti: rozumiem że operacje o których mowa to usuwanie nadmiaru skóry a obawy wynikaly z tego że komórki tłuszczowe szybciej się wypełnia niż skóra naciągnie?
@oskar-wojciech jest tak jak napisales, dnp niszczy de facto energie która komorka wytwarza, zmuszając ja do ponownej produkcji, dlatego metabolizm wzrasta do 30 procent, ale nigdy nie czytalem o tym ze niszczy komorki tluszczowe... Chyba ze koledze @Kasahara chodzilo o to ze spala miesnie, jak braknie tluszczu, to tak.
@balbezaur: wbrew pozora w interesie organizmu nie jest utrzymywanie ogromnej masy tluszczu, gdyby tak bylo nie zostalyby wyksztalcone mechanizmy zapewniajace homeostaze w tej kwestii. Jak chcociazby supresja apetytu, czy wzrost NEAT. Dlatego wraz z redukcja niezbedne jest wypracowanie pewnych nawykow zywieniowych, ktore nie beda "oszukiwac" mechanizmow odpowiedzialnych za utrzymanie homeostazy w kwestii magazynowania tluszczu.
@Kasahara: Gdyby DNP dzialalo na poziomie genetycznym, to bylby to srodek skrajnie niebezpieczny(o wiele
@oskar-wojciech: Zmiany w mozgu najprawdopodobniej sa spowodowane rozlegulowaniem pracy mitochondriow, wszystkie zywe komorki zawieraja mitochondra, takze te w mozgu. Co juz sprawia, ze stosowanie dnp jest skrajnym idiotyzmem.
Co do genetyki, ja jestem samoukiem, nie mam ku temu zadnego wyksztalcenia, temat jest tak rozlegly, ze rocketscience to zabawa w piasku, wiec prosze poprawic jesli gadam bzdury. DNP moze miec wplyw na mRNA, to jest cos w rodzaju blueprintow wedlug ktorych
@balbezaur: siła to układ nerwowy. Słyszałem, że mamy taki potencjał, że jakby maksymalnie człowiek wykorzystywał CUN to by mógł zrywać mięśnie z przyczepów. Ilu znamy ludzi, którzy podnosili duże kg i nagle coś jebło i nie potrafią nawet kubka podnieść a masa mięśniowa ta sama aka owca co ma całe plecy teraz wyłączone.
@ethics czytałem kiedy artykuł o tych urazach właśnie w kontekście, że najlepsi i najlepiej predysponowani zawodnicy potrafią mocniej aktywować ciało niż przeciętny bywalec siłowni, ale ponieważ trenują tak cały czas to adaptacja ścięgien spokojnie nadąża za zwiększaniem siły. Urazy typu zerwania mogą wynikać ze skumulowanych przez lata mikrouszkodzeń tkanek
@bst jak to mówią, dawka tworzy truciznę. W przypadku dnp ten margines jest bardzo mały, a to z kolei sprawia, że na dane działanie/skutki w dużym stopniu wpływ będzie miała indywidualna reakcja organizmu.
Komentarz usunięty przez autora
co się dzieje z komórkami? jak będzie nadmiar energii to się odłoży tłuszcz. Jak nie, to nie
Da
@balbezaur: siła to umiejętność układu nerwowego
To nie jest nic go uważam. Przytaczam tylko co mówią fachowcy.
siła to umiejętność układu nerwowego do angażowania mięśni. Możesz mieć różną siłę przy tej samej ilości tkanki mięśniowej.
Czytałem o dwóch przypadkach gdzie ludzie zawzięli się, trenowali rok po 3-4 godziny dziennie i gubili po 100kg. Chirurdzy odmówili zoperowania bo co jak trafi ci się słaby miesiąc bez treningu i diety i te wszystkie komórki znowu się napełnią tłuszczem?
Dlatego wraz z redukcja niezbedne jest wypracowanie pewnych nawykow zywieniowych, ktore nie beda "oszukiwac" mechanizmow odpowiedzialnych za utrzymanie homeostazy w kwestii magazynowania tluszczu.
@Kasahara: Gdyby DNP dzialalo na poziomie genetycznym, to bylby to srodek skrajnie niebezpieczny(o wiele
Polecam jeszcze ciepłe badanie na
Zmiany w mozgu najprawdopodobniej sa spowodowane rozlegulowaniem pracy mitochondriow, wszystkie zywe komorki zawieraja mitochondra, takze te w mozgu. Co juz sprawia, ze stosowanie dnp jest skrajnym idiotyzmem.
Co do genetyki, ja jestem samoukiem, nie mam ku temu zadnego wyksztalcenia, temat jest tak rozlegly, ze rocketscience to zabawa w piasku, wiec prosze poprawic jesli gadam bzdury.
DNP moze miec wplyw na mRNA, to jest cos w rodzaju blueprintow wedlug ktorych