Aktywne Wpisy

Apu-Apustaja +3
niesamowite że wykop jest już tak martwy że o 3 w nocy liczba użytkowników online wynosi 5

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#motoryzacja #tico #samochody
źródło: comment_feYHNESJBgNgCO55JQOmEXtKArRO3C3G.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Kremufczyn: Nie.
Pogięty dach oznacza że przestrzeń pasażerska uległa deformacji.
Dobrze to wygląda po stłuczkach smart - gdzie kabina jest niezgniatalna
Nikomu nic się nie stało.
@mortt: Dach NIE MOŻE SIĘ ZGINAĆ. Bo to oznacza kompresję przestrzeni pasażerskiej.
źródło: comment_wwBm7iOWr7woNm3UFqjIkTb8jgNoPDtj.jpg
PobierzPamietam motyw, że konstrukcja była na tyle solidna, że jak się podniosło auto na lewarku to nie można było otworzyć drzwi (nadwozie się skrecalo, blokując drzwi)
@graf_zero: Daewoo Tico to konstrukcja z końca lat 80. więc nie wiem w czym mam problem i co chcesz osiągnąć swoimi dywagacjami. Wszystkie auta z tego samego okresu zachowywały się w podobny sposób.
Pokazuję że to nieprawda - niezależnie od samego samochodu Tico.
Po prostu komentujący są w błędzie co do oceny skutków wypadku.
@Yam1337: Chodziło, o to, że Koreańczycy chcieli go produkować na swojej licencji(w celach oszczędności, aby nie wyrabiać nowych licencji na Europę), jednak była ona z przełomu 80/90 i nie spełniała aktualnych norm bezpieczeństwa. Dlatego Polska zgodziła się na produkcję na ich licencji, ale na swoich zasadach - zmiany konstrukcyjne w pojeździe - m.in. łamana kolumna kierownicy, inaczej zbudowane i działające hamulce tylnie, wzmocnione
Abstrahując trochę od tematu załączam zdjęcie Lanosa którego jakieś 4 lata temu zatrzymałem na passacie b6 kombi. W passacie pękł lekko zderzak. Pewnie mocno zdeformował się pas tylny przyjmując na siebie siłę uderzenia, ale z zewnątrz w sumie nie było widać uszkodzenia (niestety nie mam foto).
Lanos jak
źródło: comment_JZ5AnwnTw6FjY8M9nlp3MPvChlobIFQ7.jpg
Pobierz