Aktywne Wpisy
W ogóle fascynuje mnie istnienie osób co kochają Marvela i star wars.
Tych ludzi się powinno od społeczeństwa normalnego odseparować.
To nie są normalni ludzie. Normalny dorosły nie idzie oglądać filmu o tej samej treści po raz tysięczny i mówi wow ale super.
Ciągle to samo - jest bohater, drama a potem znów dobro zwyciężyło xD
To są jakieś uposie po prostu a nie ludzie. Jedyne do kogo to może przemawiać to
Tych ludzi się powinno od społeczeństwa normalnego odseparować.
To nie są normalni ludzie. Normalny dorosły nie idzie oglądać filmu o tej samej treści po raz tysięczny i mówi wow ale super.
Ciągle to samo - jest bohater, drama a potem znów dobro zwyciężyło xD
To są jakieś uposie po prostu a nie ludzie. Jedyne do kogo to może przemawiać to
Lardor +5
http://twojbrowar.pl/pl/zestawy-piwowarskie/709-twoj-browar-domowy.html#/53-brewkit-lager_18kg_mangrove_jacks
No i glukoza bez sensu - jeśli do piwa to lepiej ekstrakt słodowy, a jeśli do nagazowania to zwykły cukier.
@nofink ok dzięki. A jaki brewkit na początek? Jaki styl? Planuję prowadzić fermentacje w piwnicy ok 4-7 stopni
@nofink a w jaki styl uderzać przy fermentacji w takiej temperaturze? Lager?
Reduktor jak wyżej i oxi jak wyżej.
nie bede sie spieral bo nigdy z ekstraktow nie warzylem, na slody sie od razu przezucilem. finalnie i tak kazdy zaciera, a jak zacznie to wydaje mi sie ze juz drugorzedna kwestia, wazne zeby w ogole zaczac :)
@b3rly
Moja pszenica Coopersa na wb06 zeszła na pniu wśród kumpli. Może kompromis w formie jednego kita i jednego ekstraktowca a potem w zacieranie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Obadać proces, higienę i cierpliwość.
@dutrasilva: Ja tak zrobiłem i w sumie fajnie zobaczyć o co z każdym procesem chodzi ;d
Po za tym z brewkita mi wyszło lepsze niż z ekstraktu xDD
@nofink
@dutrasilva
Dzięki za pomoc (。◕‿‿◕。)