@Viarus_: z tego co pamiętam w kabinie była osoba trzecia, o którą spinały się media, no bo co tam robił. Jak to co, dyszał pilotowi w kark i pilnował żeby ten nie okazał się tak odważy i asertywny jak kolega.
@Viarus_: Kilka miesięcy przed zamachem był w "Dzienniku" artykuł opisujący zwyczaje w pałacu prezydenckim za panowania LK. Była tam ciekawa informacja, że prezydent nie lubi spać poza pałacem, dlatego wszelkie wyjazdy i wylotu są organizowane tak, aby wylecieć rano i zdążyć na styk. To zdążyli.
@sielkunczik: są na zapisach z czarnych skrzynek zdania typu "Prezydent jeszcze nie podjął decyzji" - to po pierwsze, po drugie, Protasiuk został kapitanem załogi w konsekwencji wydarzeń w Gruzji, gdzie pilot "za karę" został odsunięty i nazywany publicznie tchórzem - również przez Gosiewskiego, który między innymi dlatego w pełni zasłużył na swój los. Do dziś mnie telepie, kiedy o tym piszę.
są na zapisach z czarnych skrzynek zdania typu "Prezydent jeszcze nie podjął decyzji"
@AtoMan: niczego to nie dowodzi. Nie wiadomo jakiej decyzji. Czyli znaczy to ze jednoznacznych przeslanek o winie Kaczynskiego jako tako nie ma, sa tylko domysly i dociekania na podstawie poprzednich lotow.
@raczej_schizotypal: jestem zawiedziony tobą zielonko, bo wmawiasz mi cos czego nigdzie nie napisalem. Jak ci nie wstyd przed samym sobą takie idiotyzmy wypisywac. Przyznaj sie czyim multi jestes? Potem mozesz usunac konto.
@LibertyPrime: Na które twierdzenia nie ma dowodów. Na to że jego babcia dożyła sędziwego wieku? Na to że zginęła Natalia Januszko? Na to, że Macierewicz zbił na katastrofie kapitał polityczny? Oświeć mnie Panie Wrógpisu i rozwiń nieco swoją wypowiedź, bo jest trochę nieprzekonywującą.
@LibertyPrime: Dowodów nie ma, ale zastanówmy się czy znając charakter LK i mając wiedzę o wcześniejszych naciskach, które miały miejsce w opisywanym przez OP locie do Gruzji, taka wersja wydaje się prawdopodobna. Mi wydaje się to w obliczu faktów, które znamy, dosyć możliwe. Na pewno bardziej niż np. zamach. Czy prawdopodobieństwo takiej wersji, powoduje że powinniśmy wstrzymać się ze stawianiem LK pomników. Moim zdaniem tak, co najmniej do czasu pełnego
czyli Kaczynski co by nie zrobil i tak bylby odpowiedzialny
@sielkunczik cudownie wypaczasz moje słowa, jeśli robisz to nieświadomie to gratuluję naturalnego talentu. Nie co by nie zrobił, tylko przez złożenie wielu czynników (m.in. afery z lądowaniem w Gruzji) piloci podjęli bardzo ryzykowną decyzję. Kolejna kwestią, o której się zapomina jest jego spóźnienie na lot co również miało wpływ na decyzję pilotów.
Sranie w banie. Po 8 latach mam już w dupie babranie się w tym temacie, ale Twój wpis jest taką samą propagandą, jak każda inna wersja. NIKT NIE WIE, BO NIE MAMY WIEDZY JAK BYŁO I CO SIE STAŁO. I NIE DOWIEMY SIE, BO TO ZBYT OPŁACALNY BIZNES, ŻEBY GO ZAMKNĄĆ.
Jak to co, dyszał pilotowi w kark i pilnował żeby ten nie okazał się tak odważy i asertywny jak kolega.
@AtoMan: niczego to nie dowodzi. Nie wiadomo jakiej decyzji.
Czyli znaczy to ze jednoznacznych przeslanek o winie Kaczynskiego jako tako nie ma, sa tylko domysly i dociekania na podstawie poprzednich lotow.
Oświeć mnie Panie Wrógpisu i rozwiń nieco swoją wypowiedź, bo jest trochę nieprzekonywującą.
Nawet jeśli by kabina pozostała hermetyczna, to jednak atmosfera związana z lotem miała wpływ na decyzję pilotów.
Komentarz usunięty przez moderatora
@sielkunczik cudownie wypaczasz moje słowa, jeśli robisz to nieświadomie to gratuluję naturalnego talentu. Nie co by nie zrobił, tylko przez złożenie wielu czynników (m.in. afery z lądowaniem w Gruzji) piloci podjęli bardzo ryzykowną decyzję. Kolejna kwestią, o której się zapomina jest jego spóźnienie na lot co również miało wpływ na decyzję pilotów.
@LibertyPrime: dobry dowcip