Aktywne Wpisy
lunari6 +113
Hej Mirki i Mirabelki,
Od dłuższego czasu przeglądam mirko. Jakiś czas temu miałam okazję pomóc jednemu mirkowi z zaburzeniami lękowymi. Za jego namową założyłam konto. Mam na imię Dominika i jestem absolwentką #psychologia na Uniwersytecie Jagiellońskim. Oferuję szeroko pojętą pomoc psychologiczną w formie online. Pracuję z osobami dorosłymi oraz młodzieżą. Pomagam osobom z zaburzeniami: emocjonalnymi, osobowości, nastroju, odżywiania, osobom o obniżonym poczuciu własnej wartości. Zapraszam serdecznie do kontaktu na priv jeśli jesteście
Od dłuższego czasu przeglądam mirko. Jakiś czas temu miałam okazję pomóc jednemu mirkowi z zaburzeniami lękowymi. Za jego namową założyłam konto. Mam na imię Dominika i jestem absolwentką #psychologia na Uniwersytecie Jagiellońskim. Oferuję szeroko pojętą pomoc psychologiczną w formie online. Pracuję z osobami dorosłymi oraz młodzieżą. Pomagam osobom z zaburzeniami: emocjonalnymi, osobowości, nastroju, odżywiania, osobom o obniżonym poczuciu własnej wartości. Zapraszam serdecznie do kontaktu na priv jeśli jesteście
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Adana kebab to odmiana sis kebabu (kebaby takie robione są na metalowych szpikulcach - sish), która swoją nazwę bierze od jednego z największych tureckich miast - Adany, która znajduje się niedaleko granicy z Syrią. Przygotowanie takiego kebabu nie jest trudne, o ile dysponujecie grillem z łatwością zrobicie go w domu nawet jeszcze dziś. W Adana Kebab używa się zazwyczaj mielonej jagnięciny, u nas (przynajmniej w mojej okolicy) dostanie takiego mięsa jest niemal nieosiągalne - można zastąpić go jednak wołowiną.
Kebaby w Turcji są bardzo popularne, jest to danie tanie chętnie jedzone przez miejscowych. Zjeść kebab w Stambule to nawet jedno z marzeń z mojej listy 100 podróżniczych marzeń, które udało mi się zrealizować podczas pierwszej wizyty w Turcji w 2016 roku (byłem tam dwukrotnie - w Stambule, Ankarze i Gaziantepie).
Przy przygotowaniu merytorycznym tego przepisu pomagał mi kolega, który jest turkiem. Wbrew pozorom sprawy kebabów są dość zawiłe ;) wpadliśmy nawet na pomysł aby w przyszłości przygotować zestawienie różnych rodzajów kebabów oraz ich charakterystykę.
Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba i urozmaici waszą kuchnię. Jak co tydzień czekam na zdjęcia waszych kebabów! Afiyet olsun!
Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.
W następnych dwóch tygodniach gulasz oraz pizza w stylu chicagowskim, które szły łeb w łeb i zgromadziły w ostatnim głosowaniu po ponad 1000 głosów. Głosujcie w ankiecie na to co chcecie za trzy tygodnie ;)
Osoby, które chcą, aby wołać je do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.
PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
PPS Dziś mam urodziny więc pijcie za mnie kompot ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co za dwa tygodnie?
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
serio?
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...