Aktywne Wpisy

HeinzGuderian +23
#danielmagical #natimagical
Wysyłam najnowsze filmiki z Danielem i Nati na PW, warunkiem jest weryfikacja konta poprzez przesłanie zdjęcia na PW.
Wysyłam najnowsze filmiki z Danielem i Nati na PW, warunkiem jest weryfikacja konta poprzez przesłanie zdjęcia na PW.

5KYN3T +638
Czy kwiatom mojej Mamy wolno plusa? To jej pasja od dziesięcioleci, a jest za skromna aby chociaż na Pinterest wrzucić jedno zdjęcie swoich roślin. Reszta w komentarzu.
#kwiaty #ogrodnictwo #ogrod
#kwiaty #ogrodnictwo #ogrod
źródło: IMG_4959
Pobierz

@Clefairy
Żadne jego cudy czy inne fiki miki nie mają poparcia historycznego.
@Hubadev: Powiem więcej, "Teoria Wielkiego Wybuchu" została wymyślona przez KATOLICKIEGO KSIĘDZA.
Jest wiele mitów na temat KK, które krążą jako "argumenty przeciwko bajarzom o cieśli".
@Hubadev: bo wierzyc to trzeba w Boga, a nie w ksiedza, a niektorym to sie niestety myli (choc z kolei swiadczy to tez o ich zaangazowaniu w wierze, ale to juz temat na inna dyskusje).
Ksiadz jest tylko narzedziem. A narzedzia moga byc dobre, albo no coz, tepe ¯\_(ツ)_/¯
Równie dobrze moglibyście wierzyć w latającego potwora spagetti, którego istnienie jest dużo bardziej prawdopodobne od istnienia Boga chrześcijańskiego, którego podstawy wiary okazały się stekiem bzdur.
Wasza wiara to WYŁĄCZNIE skutek indoktrynacji przeprowadzonej na was przez społeczeństw. Przestańcie się okłamywać. Gdybyście urodzili kilka tysięcy
Znam podstawy wszystkich dużych Religi, przeczytałem swete księgi dwóch z nich. A Ty nawet nie znasz podstaw jednej i to tej w której się urodziłeś. O czym ja mam z tobą dyskutować.
@Hubadev: przecież sam przed chwilą napisałeś, że wiara chrześcijańska nie ma obecnie żadnych naukowych postaw oprócz bezgranicznej wiary w latającego dziadka na chmurkach. Twoja podstawa wiary opiera wyłącznie się na wierze i dlatego nie można jej obalić faktami naukowymi.
Jakby ci od dziecka wmawiali, że różowy kolor jest zielony to nadal byś w to wierzył i
@Clefairy: logika służy do zrozumienia konsekwencji przyjętych założeń.
Jedyne co Cie może boleć, to to że Bóg jest nie doświadczalny empirycznie, gdyż jest bytem Transcendentnym - Duchem.
Masz na to jakikolwiek dowody? Czy to po prostu kolejny filozoficzny wymysł mający usprawiedliwić brak dowodów na istnienie Bogów (szczególnie chrześcijańskiego)?
Nie wykluczam istnienia siły wyższej, która rzeczywiście może być bytem transcendentnym (chociaż w to również wątpię, ludziom po prostu trudno pogodzić się z tym, że są zwykłym mikroelementem w układance wszechświata). Wykluczam istnienie boga chrześcijańskiego.
Nie ma żadnych dowodów na istnienie akurat tego konkretnego Boga - nawet gorzej, wszelkie rzekome dowody wydają się być kompletną fikcją co dodatkowo podważa jego istnienie.