Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty #heheszki #wykopcoin #mircoin może troche #afera ale oby nie :D

Widziałem na Telegramie wykopcoina kilka zarzutów do Mircoina, więc proponuję zrobić publiczną konfrontację raz a dobrze, żeby sobie wyjaśnić to co zarzuca @Mano_World a później skupić się na dalszym rozwoju swoich projektów i do tego nie wracać ( ͡ ͜ʖ ͡)

Najpierw zobaczyłem ten wpis: https://www.wykop.pl/wpis/31676557/#comment-112271535

mircoin się zaczął kiedy my zaczęliśmy działać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Odpisałem i nie doczekałem się reakcji: https://www.wykop.pl/wpis/31676557/#comment-112281761 ( ͡° ʖ̯ ͡°)
tl;dr domena mircoina została zarejestrowana ponad miesiąc przed wykopcoinem

Poniżej odnoszę się do komentarzy z grupy które widać po otworzeniu oryginalnego rozmiaru (załączona fotka).

Mircoin jest na gorszej platformie

Mircoin nie jest na żadnej platformie. Mircoin jest platformą. Utworzenie tokena na Waves to kilka minut i nie wymaga żadnej wiedzy. Podobnie jak instalacja wordpressa https://wykopcoin.pl/wp-admin/
Na Mircoinie można stworzyć własne tokeny (które mogą mieć pokrycie w MRC). W Mircoina jest wbudowana giełda, wewnątrz której można kupować i sprzedawać utworzone wewnątrz tokeny (odpowiednik DEXa Wavesowego). Koszty większości transakcji to 1 Mircoin, czyli 0 zł 0 gr.

1. Ile waves kosztuje teraz wysyłką wykopcoina? Ile to złotych/groszy?

Mircoin posiada swój własny blockchain i jest w tej chwili niezależny od jakiejkolwiek kryptowaluty. Jeśli twórcy Waves postanowią zwiększyć opłaty 10x, to to zrobią a projekty oparte o ich platformę będą generowały 10 razy większe koszty.

2. Jaką rolę pełni obecnie WykopCoin?

Czy da się z nim coś zrobić poza wysłaniem i odebraniem? Kto będzie płacił za transakcje jeśli już będzie miał jakieś zastosowanie np. tipowanie?

3. Co obecnie robicie z projektem? Nad czym pracujesz?

Mircoin ma publiczną tablicę Trello i widać na bieżąco postęp prac i zakończone taski: https://trello.com/b/mK2AG7X4/mircoin

Typowanie itd a na jakiej są giełdzie? Wykop Coin jest na jednej z najlepszych platform Najszybszej na świecie i bardzo perspektywicznej

WykopCoin jest na giełdzie wbudowanej w Waves. Jak każdy inny token zaraz po utworzeniu, których są pewnie setki tysięcy. Czy ta najlepsza platforma już potrafi tworzyć tokeny o unikalnej nazwie, czy nadal każdy może sobie zrobić token z istniejącą już wcześniej nazwą?

Tipy wysyłasz bezpośrednio na adres Wykop Coina

A oprócz tego masz o wiele większe możliwości

Mianowicie? Jakie?

Mircoin robili jakiś czas ale nie zrobili

Dopiero jak udostępnilem Wykop Coin to wzięli się do roboty

Na załączonym obrazku masz screeny z prywatnego repozytorium Mircoin.Community wraz z datami, handluj z tym i wrzuć screeny ze swojego repozytorium ( ͡° ͜ʖ ͡°)
n.....6 - #kryptowaluty #heheszki #wykopcoin #mircoin może troche #afera ale oby nie ...

źródło: comment_pXUOQhhgEi6pCEGGUWk6pGDALzBp0uXi.jpg

Pobierz
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zgadzam się. Mircoin ma taką zaletę, że ma praktyczne zastosowania (tipowanie, rynek) i cały czas się rozwija. Wykopcoin natomiast niby jest, ale w sumie nie wiadomo po co. Do tego nie przyjmuje krytyki, a osoby krytykujące są dodane na czarną listę i wystawione na publiczny lincz (https://wykopcoin.pl/czarnolista/ ) - zgaduję, że po tym komentarzu też się tam znajdę :D
  • Odpowiedz
@urban07: haha też jestem na czarnej liście, bo zapytalem kiedyś po co odbierać te darmowe wykopcoiny xD dramat, co to za dzieciak za tym siedzi, to ja nie mam pytań
  • Odpowiedz
@norbert06: ale afera ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Konkurencja zawsze jest dobra dla użytkowników, monopol nie jest dobry ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Mircoin jest forkiem NXT, zgadza się? twórca Waves byl w NXT po czym stworzył lepsza platformę Waves która jest najszybsza aktualnie na świecie, i bardzo perspektywiczna,
kiedy opublikowalem info o Wykop Coinie to wzięliście się w końcu
  • Odpowiedz
@Mano_World:

Mircoin jest forkiem NXT, zgadza się? twórca Waves byl w NXT po czym stworzył lepsza platformę Waves która jest najszybsza aktualnie na świecie, i bardzo perspektywiczna,

Jest, oczywiście masz prawo uważać, że BMW jest lepsze od Mercedesa, albo na odwrót. To, że jakiś inżynier przeszedł gdzieś o niczym nie
  • Odpowiedz
@Mano_World: Proszę odpowiedzieć na pytania OP'a !!!!!!!!!!!!!!
Zero odpowiedzi. To czyja platforma jest lepsza jest smieszne, bo mówimy o zastosowaniach wykopowych i o globalnej fortunie nie ma mowy. No pozę parę tysięcy wyciągnie twórca wykopcoina, jak będzie dobrze naganiał.

DasWykopCoin
  • Odpowiedz
@norbert06: Mircoin to zatem komuna, utopia, nie ma nic za darmo a jak pozornie jest, to wcale nie jest faktycznie, tylko pozornie, licza sie fakty,
Wykop Coin to wolnosc, wolnosc wyboru, dlaczego sa oplaty za transakcje? po to by utrzymac stabilna i mocna siec, oplaty te to grosze i transakcje kosztuja tyle co nic.
Twoje argumenty i zarzuty to efekt bulu
wyjdzccie czasem z piwnicy i odetchnijcie swiezym wiosennym powietrzem,
  • Odpowiedz