Wpis z mikrobloga

zgodnie ze swoimi ideałami mogliby zrobić głodówkę co najwyżej kułakom, wyzyskiwaczom i ciemiężycielom, czyli wszystkim, tylko nie im ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@xetrov: Wiadomo, NKWD nie było ani wyzyskiwaczami, ani tym bardziej ciemiężycielami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
jakiś lewy mod siedzi teraz online i kosi wszystko co nie tęczowe, zobaczymy czy to mu umknie:)

@RoccoBaggins: To już by była paranoja, jakby skasowano ten wpis za to, że moderator nie godzi się z prawdą historyczną.

Najwyżej wlepią mu shadowbana.
  • Odpowiedz
@xetrov: > zgodnie ze swoimi ideałami mogliby zrobić głodówkę co najwyżej kułakom, wyzyskiwaczom i ciemiężycielom, czyli wszystkim, tylko nie im ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@xetrov: a potem następni zrobili by to samo im, rewolucja zjada swoje dzieci, mało który bolszewik z 1917 roku dożył drugiej wojny, o mienszewikach czy trockistach nawet nie mówię, ta trzytomowa książka o radzieckiej bezpiece powinna być lekturą obowiązkową we
  • Odpowiedz
Zapal znicz za zmarłych przy pracy obywatelach trzeciego świata którzy pracują na twój dobrobyt. A sorry, zapomniałem że czarni to nie ludzie, tylko biały człowiek.

@urbscapta: Sorry mój drogi, ale ja jestem za patriotyzmem gospodarczym i preferuje polskie towary jeśli mam jakiś wybór ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Zapal znicz za zmarłych przy pracy obywatelach trzeciego świata którzy pracują na twój dobrobyt. A sorry, zapomniałem że czarni to nie ludzie, tylko biały człowiek.

@urbscapta: który czarny z trzeciego świata robi na mój dobrobyt? Może chodziło ci o żółtych z drugiego świata(chiny), ale to było ładnych parę lat temu, teraz to już tak nie wygląda, jest taki kanał dwóch typków co mieszkają w chinach, jeden z USA, drugi RPA,
  • Odpowiedz
@urbscapta: nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi, nie ma nic gorszego niż nietrafiony sarkazm, taks się składa że mieszkałem na zachodzie i zgodnie z matematyką(statystyką) czarni to leniwi ludzie siedzący na zasiłkach, niestety na tym samym zachodzie słyszałem od białych że matematyka jest rasistowska i mam przestać posługiwać się statystyką jako argumentem.
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: bardzo duże uproszczenie tematu tego wybitnego filozofa i socjologa. Nie to, że wyznaję Marksa, ale wydaje mi się, że gość zrobił całkiem sporo dla rozwoju myśli socjalistycznej, co zasadniczo złe nie było patrząc na warunki pracy w XIX w.
  • Odpowiedz