Wpis z mikrobloga

@jarezz: pewnie w którymś z wpisów spoza ankiet porusze temat Carlton Crew, czytałem niedużo o tej organizacji i stwierdziłem już przy trzecim wpisie, że zostawię to na coś dłuższego.
  • Odpowiedz
@wietnam67: Wiesz co, może się mylę, a może nie... Ale mam nieodparte wrażenie (tylko ja, czy ktoś jeszcze tak ma???) że jak głosowaliśmy wszyscy w ankiecie na wpisy odnośnie "kryminalnej strony Australii", to chodziło nam o teraźniejszość, a nie o wpisy o jakiś zbójach sprzed 150 lat. Chciałem poczytać czy teraz jest tam bezpiecznie, czy są jakieś afery, na jakim poziomie jest przestępczość, gdzie w Sydney lepiej nie zabłądzić, na
  • Odpowiedz
@g455: to dość rozbieżny temat, bo uznałem że kiedyś działo się więcej niż dzisiaj i dlatego skupiłem się na historii. Drugi powód jest też taki, że to właśnie ci ludzie kształtowali w swoich czasach kolejne zmiany prawne czy forsowali zmiany zachowań służb porządkowych. Gdyby nie Ned Kelly, policja pewnie byłaby leniwa i skorumpowana jeszcze przez długie lata, gdyby nie Leigh i Devine być może nadal działałaby prohibicja. Ivan Milat niestety
  • Odpowiedz