Aktywne Wpisy

mar-v-son +150
źródło: SFJDST5467
Pobierz
AdamF_OG +29
Ja tu tylko na moment. Wstyd Wrocław za to wasze spuszczanie się do pruskiej historii (z którą na dodatek nie macie nic wspólnego, bo jesteście w większości przesiedleńcami zza Buga, więc oprócz brzydkiego uwielbienia Prus - protoplasty III Rzeszy, dochodzą jeszcze schizolskie przewidzenia). Wstyd i hańba.
#wroclaw #dolnoslaskie
#wroclaw #dolnoslaskie

Bo cały czas słyszę "cenzura, cenzura, cenzura" jak to miało miejsce w przypadku ACTA, która po głębszej analizie okazała się ustawą w sumie nawet ok, ale internauci nadwrażliwi byli (bo nigdy nie zajrzali do tekstu ustawy). Więc mam pewne wątpliwości czy nie ma znowu nakręcania się przesadnego, albo wymyślania skrajnych przypadków (typu bany memów, płatność za memy itp. itd.)
#polityka #uniaeuropejska #art13 #antyart13 #saveyourinternet #deleteart13 #acta2018
#neuropa
@Reepo: no właśnie jest xD
Ludzie w necie zazwyczaj są za głupi, aby przeczytać akt prawny. Ale, żeby poczuć się wyjątkowymi ogladają jakieś streamy na YT, albo czytają wysrywy głupków. I kręcą aferę, bo to pozwala im się poczuć wyjątkowym - mającym rację, przewidującym.
łatwo wierzą w zagrożenie dla ich wolności, przy czym przez wolność należy rozumieć internet. Bo np. upolitycznienie sądów, przejęcie urzędów, instytucji etc. to już nie narusza ich wolności.
W
@Reepo: Dyrektywa nie przewiduje żadnego podatku od linków.
Przewiduje jedynie, że na linkowanie treści od konkretnego portalu należy mieć od niego licencję (nie dotyczy oczywiście działalności prywatnej). Licencja
@GordonLameman3: Z ciekawosci, jakie "rationale" za tym stoi? Bo takie rozwiazanie mocno ograniczy wykop na ten przyklad. Wykop bedzie musial gromadzic te licencje od kogo sie da, i od gory blokowac mozliwosc dodawania linkow z adresow do ktorych nie ma licencji. W ogole, czy
memy? inne?
@Haqim: Ochrona praw wydawców.
Dziś powołując się na prawo cytatu
@rzep: no zajebista cenzura. xD
Co do tego to wykop prawie spełnia postanowienie tego artykułu, bo ma aktywny system monitorowania treści, tylko teraz reagują na prośbę właściciela tekstu. Kiedyś miałem okazję ich o to spytać w temacie jednego ze spamerów, który przeklejał
Komentarz usunięty przez autora
@cojaczytam21: Chodzi o to, żeby na niej zarobił autor, a nie ten kto ją przedrukował...