Aktywne Wpisy

QBA__ +317
Mirki pijcie ze mno kompot - przeszedłem do historii
Mój pacz do pewnego sterownika w kernelu został zaakceptowany przez developerów Linuksa i mam na koncie swoją pierwszą w życiu kontrybucję do j---a Linux (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#programowanie #linux
Mój pacz do pewnego sterownika w kernelu został zaakceptowany przez developerów Linuksa i mam na koncie swoją pierwszą w życiu kontrybucję do j---a Linux (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#programowanie #linux

wocash97pl +12
#kiszak #gry W związku z tym że koniec roku nadchodzi to jakie jest wasze top 3 gierek które ograliście w tym roku? (niekoniecznie musiały wyjść w 2025)
Moje top 3:
1 Hollow Knight - ale się zakochałem w tej grze,jedynie żałuję bo jeszcze mi się nie udało tylko Pantheon of Hallownest nie przejść a już byłem przy pure vessel :<
2 Baldurs Gate 3 - Gra od której
Moje top 3:
1 Hollow Knight - ale się zakochałem w tej grze,jedynie żałuję bo jeszcze mi się nie udało tylko Pantheon of Hallownest nie przejść a już byłem przy pure vessel :<
2 Baldurs Gate 3 - Gra od której

Te matera z Palo Santo od Cejrowskiego to moim zdaniem są jakieś lewe. Kupiłem od niego ten "wazon" i muszę naprawdę głęboko nochal wsadzić do środka i mocno się zaciągnąć, żeby wyczuć chociaż nutę tej charakterystycznej woni PS. Znajomy w pracy zamówił dwa od WC i ta sama historia - zero zapachu w obu naczynkach. Ja mam malutkie matero z PS kupione w @DobreZielePL, które było ciut droższe (mimo mniejszych rozmiarów) i wystarczy że otworzę szafkę w której stoi i już czuję piękny zapach PS, w dodatku po kilku zalaniach wypuściło masę żywicy, to od WC tylko kilka kropel.
Do napisania tego wpisu natchnął mnie @Norciu który w tym wpisie pokazuje że spleśniało mu matero z PS od WC. Na zdjęciach które Mirek wrzucił widać matero praktycznie bez żywicy, która ma właściwości antybakteryjne, może to dlatego to matero tak łatwo spleśniało.
Moim zdaniem korzystna cena naczynek z PS od Cejrowskiego wynika z tego, że sprowadza towar drugiej kategorii - matera z małą zawartością żywicy, co sprawia że bardzo słabo pachną i pleśnieją (chociaż nie jestem pewien czy to główna przyczyna).
Dla porównania (z naczynkiem w poście @Norciu od WC) wrzucam zdjęcie swojego, o którym wspomniałem wyżej.
źródło: comment_KUWnIVyZFuDE3lHEnQaca6SJh2b9mUu4.jpg
Pobierzmoże za długo trzymałeś w nim zaparzony susz? ja to wypijam i od razu wywalam, staram się nie zostawiać na noc ani na cały dzień
źródło: comment_9FkCMgtwQ6DrsNmDJnKK4aHyANq4jK8q.jpg
Pobierzźródło: comment_M6fT2hMFHcV8eaa9m8PyEsudoHX50xmT.jpg
Pobierzźródło: comment_tFlVBQepCDLqOBPQfR1aNsGpDqiKOIXs.jpg
PobierzKolega z pracy ma PS z poyerbani jakieś najtańsze i u niego jak wyschnie to widać kropelki żywicy a używa już go ponad rok.
Wydaje mi się, że różnica w jakości wynika stąd, ile tej żywicy udało się z drewna wyciągnąć przed zamianą w naczynko. Osobiście tak lubię zapach PS, że otwieranie przesyłek z naczynkami jest jednym z przyjemniejszych obowiązków. Ale ale! Każdemu zdarza się dostać gorszą partię, bo