Wpis z mikrobloga

Kilka osób było zainteresowanych, więc ciągnę temat budowy grilla dalej. Ten jeden raz zawołam zainteresowanych oraz plusujących poprzedni wpis. Resztę wpisów będę oznaczał tagiem #budujegrilla - kto chce to obserwuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dla osób, które będą szukały co konkretnie się buduje linkuję ten wpis.

Tutaj i w pierwszym komentarzu wrzucam zalany fundament i pierwsze położone kamienie.
Fundament w najcieńszym miejscu ma min. 30-35cm. Ten stopień na fundamencie nie pełni żadnej roli, tylko założyłem, że skoro i tak będzie pod ziemią, to szkoda czasu na bawienie się w tym miejscu w układanie kamieni.
Na początku myślałem, że całą budowa pójdzie trochę szybciej, ale pierwszy dzień układania kamieni szybko zweryfikował nasze ambitne plany.

#majsterkowanie #diy
loozaque - Kilka osób było zainteresowanych, więc ciągnę temat budowy grilla dalej. T...

źródło: comment_T00APhGsE7dhtbLVmcPYs2rsdtrCq9NW.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Trzasnąłem pięścią w biurko z zazdrości bo nie mam żadnego znajomego któremu chciałoby się ze mną coś takiego zrobić (°° leniwe gnoje
  • Odpowiedz
@Dibhala: na tej głębokości to już jest glina, zbrojone prętami 10-12mm. Szacuję, że samego piasku będzie użytego niecałe 1,5t + kamienie, więc musi to wytrzymać trochę kilogramów.
  • Odpowiedz