@Soojin21: Tym wpisem oficjalnie dołączam cie do mojego wyzwania witaj siostro xDDD Co dziecku robi że ktoś polewając je wodą dołączy do jakiegoś wyznania?
@niepodszywamsiepodbiauka boli mnie to, że potem kk chwali się '97% katolików w Polsce' i ciągną gigantyczne pieniądze z moich i twoich podatków. A katolików chodzących do kościoła mamy jakieś 35% (reszta jak rozumiem żyje w grzechu)
@wiseguy43 co ciekawe KK RODO nie obowiązuje, bo nawet po apostazji mają moje dane osobowe i zamiast usunąć mnie z ksiąg, dopisują tam tylko adnotacje o apostazji. Btw, czy gdyby dzieci zaraz po urodzeniu były wpiaywane do partii politycznych, to czy byłoby to ok, bo 'można się wypisać?'
@wiseguy43: Bo jest wpis w księdze parafialnej, że dokonałeś apostazji, ale, chyba, jedyna droga, żeby z kk zostać wywalonym definitywnie, to ekskomunika.
@Soojin21: nie jestem za chrzczeniem dziecka, ale nie jestem też przeciwko - jest to wola rodziców, jako prawnych opiekunów. gorzej jakby państwo narzucało chrzest xD
Btw, czy gdyby dzieci zaraz po urodzeniu były wpiaywane do partii politycznych, to czy byłoby to ok, bo 'można się wypisać?'