Aktywne Wpisy

Lewusx +718
2-3 lata temu napisałem w swoim opisie profilu, ze do roku 2024 chce zostać zawodnikiem pro (zawodowcem).
Dziś stało się to faktem, jestem nowym zawodnikiem PRO kulturystyki, wygrałem całe zawody w Szwecji, oba dni.
Wiele osób nie będzie wiedziało o co dokładnie chodzi, napisze tylko tyle, że taką kartę wygrać będzie miało szanse naprawdę niewiele osób. Nie ze względu na kasę, a ze względu na głównie genetykę i zaangażowanie które trzeba do
Dziś stało się to faktem, jestem nowym zawodnikiem PRO kulturystyki, wygrałem całe zawody w Szwecji, oba dni.
Wiele osób nie będzie wiedziało o co dokładnie chodzi, napisze tylko tyle, że taką kartę wygrać będzie miało szanse naprawdę niewiele osób. Nie ze względu na kasę, a ze względu na głównie genetykę i zaangażowanie które trzeba do

capol2 +157

#ekstraklasa #lechpoznan #pilkanozna
Przecież oni mają już po 24 lata. Z kolei De Marco i Janicki po 26. xD No i nie jest problemem, że są w szerokiej kadrze (cała czwórka), a że muszą jednocześnie razem grać w podstawie. W pojedynkę, obok kogoś lepszego, by nie było aż tak źle. W ogóle #!$%@? się do Wasielewskiego po dzisiejszym meczu, to chyba jakaś choroba psychiczna. ¯\_(ツ)_/¯
Gdyby nie ten "zagraniczny szrot" to dziś polska piłka byłaby jeszcze w gorszym stanie. Nikt nie zapytał żądzących klubami dlaczego wolą kupować za kilkaset tysięcy euro zawodników i płacić jednemu tyle co dwudziestu młodym mimo że polskie kluby kasy nie mają i oglądają każdą zlotowke dwa razy. Przecież wyszkolenie i zatrudnienie młodzika jest o wiele tańsze. Wnioski są proste, ale niepopularne. Czas obalić mity.
Jeszcze teraz od następnego sezonu czy tam kiedy będzie przymus grania jednym graczem u-21 bodajże.
Się zlitowali i podnieśli liczbę graczy spoza unii do 3! co jest w ogóle parodią.
W lepszych ligach nie ma takiej patologii.W takiej Angli, w angielskim klubie gra niekiedy 1-2 narodowych graczy w jednym zespole.
U nas jest rasistowski przepis i tyle.Czym się kurna różni Ukrainiec od takiego np.Czeczha, Słowaka czy Litwina? Czym się
24 lata to nie młodzież, a młodzi. Młodzież masz w U-16, U-18, czy nawet w U-21. Może przykład na nich nie najlepszy, ale wiadomo o co mi chodzi.
Tak to prawda, że od następnego sezonu każdy zespół bedzie musiał mieć zawodnika w czapce z śmigiełkiem żeby wszyscy widzieli że polska stawia na młodzież.
Z tym limitem to też masz rację w 100%.
Przecież Legia ledwo w lidze gra i jest dominowana przez wszystkich.Ledwo wygrywa swoje mecze w lidze, a dzisiaj dostała gang bang od znacznie biedniejszej Wisły.Na początku od Zagłębia dostała.
Jeżeli ktoś jest słaby to przegrywa ze słabymi to jest logiczne.Lech to samo z Gandzasarem się skompromitował, ale jakby zagrał na swoim poziomie to tak jak i
Ja nie neguje tego co piszesz, bo piszesz twarde fakty. Jednakże trudno znaleźć młodą i zdolną młodzież jaką wszyscy karzą grać z doswiadczeniem kilkuset minut. Wręcz przeciwnie to tylko pokazało jak tacy się odbijają od tej "polskiej i słabej ligi". Nie ma szans na to, abyśmy zamknęli sie tylko w takim towarzystwie i liczyli na to że z tego urodzi się sukces. To tak jakbys był uczniem i uczył się na
@AtencyjnaZielonka: No a ja tak nie uważam.Teraz za ile ci max Legia może kupić grajka? Za 1mln euro? i to raz na X lat?
Bogatsze kluby ściągają ci graczy za 2-5-10 mln euro, a my się brandzlujemy po siusiakach jak do nas dołączy typ za 500-700 tyś euro.
Celtic
@AtencyjnaZielonka: Dlatego Vadis z Legii odszedł do trochę bogatszego Olympiacos'u Piraeus który poziomem w tamtym czasie był podobny do Legii, zamiast iść do jakiejś poważniejszej ligi. ¯\_(ツ)_/¯
Wlecą czy nie wlęcą, jeszcze raz ci napiszę, będzie kasa to będzie możliwość utrzymania najlepszych i ściągania lepszych zawodników.To jasne jak słońce.
Bo wiesz przez kilka
A to że wszyscy teraz piszą o Trnavie, Dudelamge i Gandzasarze jak piszą to tylko świadczy o ich wiedzy...
Zawsze gdzieś ten młody szansę na grę musi mieć i owszem musi uczyć się od lepszych, ale też