Aktywne Wpisy

O2O2122 +656
16 lat temu byłem trzeźwy i nigdzie oprócz wyjazdów na wakacje na Węgry z rodzicami nie jeździłem. Dziś widziałem zachód słońca na Kos, a za cztery miesiące minie 17 lat od kiedy piję regularnie p--o. Może będzie przynajmniej jedna osoba która to przeczyta i odpowie, że też pije regularnie i widziała zachody słońca na wakacjach.
#alkoholizm #heheszki
#alkoholizm #heheszki
źródło: IMG_6260
Pobierz
Warto obejrzeć Breaking Bad?
#pytanie
#pytanie

Cechy typowej sekty:
1. Wiara członków w jeden cel sekty. Zmuszanie do wiary.
Zrozumienie, prawda, logos. Recytowanie na czas praw logosu, albo wypierdielasz z tej działki. LOGOS. #jasnastronamocy #jsm
2. Charyzmatyczny przywódca i lider, którego należy się słuchać. Nazywa się go mistrzem, prorokiem, guru. Przywódca sekty jest ponad jej zasadami.
#sanjaya
3. Dobrze uregulowany spis pryncypiów i zasad, których wszyscy członkowie muszą przestrzegać.
Prawa Logosu, filary cmentarniactwa.
4. System nagabywania i zachęcania ludzi do wstąpienia do sekty. Członkowie, którzy znajdą nowe osoby do wstąpienia do sekty nagradzani są w podany sposób.
7 kanałów na youtube, strona internetowa. Pochwała od Sanjaya i pakiet warzyw.
.
5. System i hierarchia władzy. Mocno scentralizowany. Najważniejszy jest mistrz-guru, a pod nim jego najbliżsi ludzie.
Sanjaya > Miłar > Barmir > "Świta"
6. Tajny, elitarny charakter całej wspólnoty. Brak możliwości obserwowania życia grupy, kiedy nie jest się jej członkiem.
Działkowa Lehja otoczona polem siłowym.
7. Trudności z przystąpieniem do wspólnoty. Na nowego członka czeka wiele zadań, które musi wypełnić, aby móc stać się pełnoprawnym aktywistą.
Recytowanie logosu w 15 sekund, odrzucenie filarów cmentarniactwa.
8. Szeroka siatka wrogów zewnętrznych, którzy mają w sposób prawdziwy czy wyimaginowany zagrażać sekcie i jej ideom.
UUU, agentura, skyfan.
9. Oddział od społeczeństwa. Tworzenie swoich własnych praw oraz obowiązków i zasad. Odizolowanie członków od normalnego, zdrowego życia.
"Tu jest Lehja, tu my zaczynamy tworzyć nasze własne prawo, bez okupanta" - luźny cytat z najnowszego filmu.
10. Wykorzystywanie w obrębie sekty technik manipulacyjnych w odniesieniu do jej słabszych członków. Kłamstwa, sugestie, hipnoza, tzw. „pranie mózgu” są tutaj bardzo popularne.
Sanjaya przyznaje się otwarcie do używania czarów, magii, hipnozy, psychodelików i NLP.
11. Zniewolenie członków. Brak możliwości dobrowolnego odejścia z sekty, pod karą utraty czegoś ważnego, zdrowia lub nawet życia.
Barmir zamknięty jest w dole na działce na czas indoktrynacji.
12. Fanatyczne oraz frenetyczne próby utrzymania sekty i swoich idei. Członkowie sekty są całkowicie przekonani o prawdziwości swojego postępowania. Inni są w błędzie, świat zewnętrzny zostaje całkowicie potępiony. Tylko członkowie sekty mają „tajemną” wiedzę i moc poznania i mogą zostać „zbawieni” lub „uratowani”.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
NO JA JESTEM W SZOKU.
3. [...]
Jeszcze pędy życia
@hehexdlollmao: on kiedyś już prowadził sektę. Era wodnika czy jakos tak sie to nazywało
Sanjaya to żadna schizofrenia, tylko wyrachowanie. Stary sekciarz, udawany jogin i guru nieistniejącej już Ery Wodnika. Ciekawostka: to w tym właśnie okresie dokonano na nim karę śmierci, którą to oczywiście przeżył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Hand_Solo: cieżko powiedziec na ile ten [link ](https://braciasamcy.pl/index.php?/topic/13285-długofalowa-operacja-sanjaya/) jest wiarygodny biorąc pod uwage żródło,ale wiele rzeczy wydaje się tam zgadzać.