Wpis z mikrobloga

@24-Sto: takie wlepy czy przywieszki powstały w jednym prostym celu. W razie wypadku służby ratownicze ratują najpierw dzieci czy kobiety w ciąży. Niestety aktualnie kierowcy naklejają to w celu zaakcentowania jakie z nich madky i ocowie...
  • Odpowiedz
@HachiRoku: tak bo ratownik ma czas żeby w poskładanym aucie szukać wlepki z informacją, że jechała nim ciężarna xD skąd się takie głupoty biorą to ja nie wiem, tak samo jak z tatuażami, breloczkami itp. z grupą krwi. Żaden ratownik ani lekarz nie bierze tego pod uwagę.
  • Odpowiedz
@GrubyRozowyKot: w przypadku przetaczania krwi nie można w ciemno podać krwi wg tatuażu czy innego gówna (tylko krew karta) ale sugeruje to kierunek w którym można sprawdzić grupę krwi jako pierwszą. Nie wszyscy biorą to pod uwagę ale zdarza się, że oszczędza się trochę czasu dzięki temu.
Tak samo te wlepki. Jak ratownik ma rozwalone kilka aut musi ocenić z którego najpierw wyciągają ludzi i taka wlepka może zasugerować, żeby
  • Odpowiedz
@justnormalguy: ja j---e, myślałem że ona żartuje. Spotkałem taką madkę (jeszcze w ciąży) na szkole rodzenia z żoną chyba jakiś temat ,,bezpieczne auto" czy coś takiego i właśnie pytała prowadzącego o skuteczność takiej kartki! Dostała stonowaną odp. ale chyba jednak nie uwierzyła i zrobiła to
  • Odpowiedz