Wpis z mikrobloga

@kwasnydeszcz: Krasz Kebab niestety zszedł na psy, bez porównania do smaku sprzed chociaż dwóch lat, no i żadna to zabawa czekać na kebsa tyle czasu - może to być 20min, może być prawie godzina. Poza tym sprawdź ich fanpage, zamknięte do odwołania bo najwyraźniej nikt nie chce tam pracować. Na Jeżycach można o wiele ciekawiej zjeść (Falla, Phobar, Błogostan czy przede wszystkim Bufet Truck jeśli myślimy o fastfoodzie).
  • Odpowiedz
@atlien: daję okejkę i pieczęć aprobaty
Z muzeów, jak ktoś ma godzinkę to POLECAM Rogalowe Muzeum, tylko trzeba zarezerwować pokaz (bo to nie muzeum z eksponatami a właśnie "pokazy")
W soboty Muzeum Narodowe jest do zwiedzania za darmo ( #poznanstyle ), ale parę godzin by trzeba na nie poświęcić żeby spokojnie wszystko obejrzeć. Jeżeli ktoś ma jakieś konkretne fragmenty na oku, to jak najbardziej ok.
  • Odpowiedz
@Saute:

Na łazarskim rejonie rzeczywiście nie jest zbyt kolorowo, szczególnie jak odpadł Nocny Targ, ale ja bym uderzył do Parku Wilsona i Palmiarni, która się w nim znajduje, by na chwilę przenieść się w tropikalny klimat, a następnie (lub przed Palmiarnią ;) ) na kawę/przekąskę/śniadanie do Projekt Wilson tuż obok. Tak poza tym to niestety nic ciekawego. Jeżyce i Wilda (w takiej kolejności) ciekawsze - streetart, knajpy, klimatyczne uliczki. Ale
  • Odpowiedz
@atlien: dzięki! Akurat wczoraj byłem w Poznaniu pierwszy raz ale na pewno wrócę jeszcze pozwiedzać bo naprawde super tam macie :) z Twojej listy zrobiłem rynek i kebsa :D
  • Odpowiedz
legendarny schabowy w Tylko U Nas (u Dziadka)

@atlien: już dawno taki nie jest, znacząco podrożał, a dwa to to, że był jakiś konflikt u założycieli i podzielili się na dwie knajpy i teraz nie wiadomo, gdzie jest ten prawilniejszy :P
  • Odpowiedz