@Galactus: @Aokx: Często się mówi, że kobieta PROWOKOWAŁA wyglądem. A prawda jest taka, że równie dobrze mogłaby nago iść przez miasto i nikt bez jej zgody NIE MA PRAWA jej dotknąć, a co dopiero ją zgwałcić.
@madegg: to jest przerzucanie odpowiedzialności, usprawiedliwianie przestępcy. Tak, okazja czyni złodzieja, ale wina ciagle leży tylko i wyłącznie po stronie zlodzieja. Nigdy po stronie okradanego. Nie może być przyzwolenia na taką narrację jaka tu się pojawiała. Nie możemy pozwolić na to, by przestępcy rządzili naszym życiem. Mówili co możemy ubrać, czym jeździć, co kupić. A takie usprawiedliwianie właśnie do tego prowadzi. Nie zakładaj spódniczki, nie kupuj kabrioletu, chowaj wszystko z
@Galactus: @Aokx: Często się mówi, że kobieta PROWOKOWAŁA wyglądem.
A prawda jest taka, że równie dobrze mogłaby nago iść przez miasto i nikt bez jej zgody NIE MA PRAWA jej dotknąć, a co dopiero ją zgwałcić.
@ostrzyjnoz: Prawda jest taka że równie dobrze możesz zostawić portfel, telefon i laptopa w otwartym na oścież samochodzie i nikt NIE MA PRAWA ci ich ukraść. Ale zgadnij co się
@Aokx: a nie, co ja p------e, przy notatce mam twój wpis z tego tygodnia:
Skoro księża molestują ministrantów to głównym problemem kościoła nie są księża tylko homosie-księża. Co sądzicie o usunięciu homosiów z kościoła w trosce o biedne bezbronne dzieci?
W tym SENSIE to się mówi że mogła by być mądrzejsza
@Aokx: nie wiem gdzie się mówi ale nie chciałbym trafić do środowiska w którym ojciec mówi córce, ze mogłaby się ubrać w hidżab, to by jej nie zgwałcili. Pozdrawiam
@Aokx: co miało w takim daje na celu bezsensowne porównanie do otwartego domu? Dlaczego przerzucasz na nią część odpowiedzialności na kobietę mówiąc, że powinna się inaczej ubrać?
@wydac_Jadzke_za_Kokeszke: Ale to nie powinna być wina poszkodowanego. Bo tak się to postrzega. Głupi, nie zamknął auta/domu, sam się o to prosił. A w innych krajach ludzie nawet rowerów nie przypinają, bo nikt ich nie ukradnie.
Oczywiście nie tylko w naszym kraju jest taka mentalność.
A prawda jest taka, że równie dobrze mogłaby nago iść przez miasto i nikt bez jej zgody NIE MA PRAWA jej dotknąć, a co dopiero ją zgwałcić.
@ostrzyjnoz: Prawda jest taka że równie dobrze możesz zostawić portfel, telefon i laptopa w otwartym na oścież samochodzie i nikt NIE MA PRAWA ci ich ukraść. Ale zgadnij co się
Więc zwracam honor, jednak masz problem z głową.
@Aokx: nie wiem gdzie się mówi ale nie chciałbym trafić do środowiska w którym ojciec mówi córce, ze mogłaby się ubrać w hidżab, to by jej nie zgwałcili. Pozdrawiam
@Aokx: XD CZyli chcesz powiedzieć, że to częściowo moja wina że ktoś jest złodziejem?
Ciesze się że nie żyje w tym s--------m kraju w którym usprawiedliwia się bandytów :D Nawet broni u was mniej bo jak to tak bandyte krzywdzić?
@Aokx: no właśnie w twoich słowach logiki trochę brakuje. miłego dnia
Stwierdzenie "wszystkiemu winni są biali heteroseksualni mężczyźni" niby brzmi jak groteska, jednak taka narracja to fakt.
Zastanówcie się co robicie.
@Kaijot: taka troche mentalność bandyty i próba zagłuszenia własnego sumienia :)
@Aokx: XD Widze, że islam wjechał do polski na pełnej k----e XDD
A w innych krajach ludzie nawet rowerów nie przypinają, bo nikt ich nie ukradnie.
Oczywiście nie tylko w naszym kraju jest taka mentalność.