Wpis z mikrobloga

Dobra, macie szybkiego fixa na problem z szerokością ekranu na stronie głównej:
Wymaga stylisha

Alternatywa dla ludzi którzy nie chcą instalować stylisha, a mają uBlocka to dodać filty

www.wykop.pl##body.screening .wrapper:style(max-width: 1280px !important)

Też działa.
#wykop #maciejpsuje #naprawiajzwykopem
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A gdyby ktoś chiał sobie cały serwis poszerzyć to może dodać coś takiego do uBlocka (gdzie 1580px to szerokość; mozna tu ustawić 1400px czy co tam chcecie):

www.wykop.pl##body.screening .wrapper, .wrapper:style(max-width: 1580px !important)
Można zamiast stałej szerokości wpisać też wartość procentową np 90%

www.wykop.pl##body.screening .wrapper, .wrapper:style(max-width: 90% !important)
  • Odpowiedz
@kepulg: @Vender: właśnie miałem pisać po co Stylish, skoro miał problemy z prywatnością.

Od dawna używam podobnego dodatku o nazwie Stylus. Firefox/Chrome. Gorzej z integracją na userstyles.org (nie da się aktualizować czasem, trzeba usunąć styl aby wgrać nowszą wersję).
  • Odpowiedz
@Vender: spoko, jest Ci wybaczone! :) P.s. 'stylish' pojawił się właśnie przy okazji serii artykułów, które ogarnąłem kiedyś z ciekawości, w temacie sprzedaży naszych ogólnie pojętych "danych" min. przez twórców rozszerzeń dla przeglądarek. To jest ten moment kiedy ogarnąłem też ile jesteśmy warci :)

Jakby kogoś interesowało - jakieś 0.25$ miesięcznie. Każdy z nas. Czyli IMO całkiem sporo, myślałem raczej o sumie 100x mniejszej.

A w niektórych przypadkach nawet 0.4$ miesięcznie:
  • Odpowiedz