@robert5502 skoro nauczają teologii to co złego w specjalnym przedmiocie poświęconym czyśćcu? To jakbyś się burzył że na Hogwarcie nauczają alchemii albo astrologii.
@robert5502: Nie wiem ale chyba po takich studiach nie znajdziesz pracy bo żaden pracodawca nie weźmie takiego wykształcenia jako specjalistyczne. A idzie na to kto chce? A to raczej nauczyciele religii/księża.BTW wątpię czy ten kierunek się utrzyma.
@robert5502: Nigdy nie zapomnę warsztatów inkwizycyjnych w Głogowie. Wiadomo, szkolenie w ośrodku to nie tylko tylko stosowne wymagania (moim zdaniem wyższe niż w Toruniu), ale i - nie ma o czym dyskutować - prestiż i renoma. Zresztą doskonale odzwierciedla to poziom Ojców Ciemiężycieli. Najsampierw zdawalo mnie się, że wobec pieczołowitych przygotowań oraz wiary niezachwianej z nieskrywaną łatwością przejdę wymagane egzaminy. Ale życie nieustannie zaskakuje; o ile łamanie kołem wyszło mi
@PDCCH hmm a studiowanie kulturoznawstwa i np wampiryzm i inne takie na antropologii to też vhujnia? Dzbany to jest nauka o czymś co funkcjonuje w kulturze i pojęciu ludzkim a wy macie stanie bo już bekazkatoli tak mocno że nie myślicie logicznie
równoznaczny z tytułami np. mgr. fizyki, mgr. chemii, mgr. matematyki, mgr. historii itd.
@robert5502: i co to niby znaczy równoznaczny? Że ma wiedzę taką jak mgr chemii czy fizyki? A może kwalifikacje zawodowe jak mgr. matematyki? (⌐͡■͜ʖ͡■)
@robert5502 uniwersytet to również miejsce na naukę dotyczącą kultury, historii, filozofii i religii, a chciał nie chciał chrześcijaństwo jest dosyć popularne w Polsce więc jego miejsce jest nas uniwersytetach zasłużone
@robert5502 Odcinając się od sedna dyskusji, *magister nie jest tytułem naukowym*! Magister, zarówno jak i inżynier, i licencjat, są tytułami *zawodowymi*. Tytułem naukowym jest tylko i wyłącznie profesor. Dodatkowo ustawa wyróżnia jeszcze dwa stopnie naukowe: doktora i doktora habilitowanego.
@PDCCH: Na państwowej posadzie posadzą byle swojego nawet jeżeli byłby po studiach wikliniarskich. Raczej wątpię czy teologiczne studia dadzą Ci przewagę w walce o stołki.
aczej wątpię czy teologiczne studia dadzą Ci przewagę w walce o stołki.
@AngryKingpin: Zależy od opcji politycznej, w obecnej sytuacji katokonserwy są na propsie. Nie sądzę aby jakiś ateista o liberalnych poglądach zdecydował się na taki zajebisty kierunek.
lata 90'
jak my się dawno nie widzieliśmy XD
źródło: comment_gJJgOZ9NVxD0rmvBXGijT6Y4qosY3yS1.jpg
Pobierzźródło: comment_7sMN5HreN93i5zZMidMlphjFngwNtP6s.jpg
Pobierzźródło: comment_BIBs6Np3XqDazvc3HV7yHgZ6mAITjUt8.jpg
Pobierz@webdruid: Bo panstwowy uniwersytet nie jest odpowiednim miejscem na pseudonaukowe pitolenie o czyscu czy innych religijnych glupotach.
@mikeeho: Oczywiście. To mało pożyteczne raczej, to jest marnowanie publicznych środków. Zaraz obok "gender studies".
@AngryKingpin: Dyplomowany katecheta. Albo też przy obecnej władzy kadra zarządzająca spółek skarbu państwa
@robert5502: i co to niby znaczy równoznaczny? Że ma wiedzę taką jak mgr chemii czy fizyki? A może kwalifikacje zawodowe jak mgr. matematyki? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
źródło: comment_2CECtj9lxq2xGD3jswcMz4Smubsap2Q7.jpg
Pobierzhttps://www.studia.net/slawistyka
@AngryKingpin: Zależy od opcji politycznej, w obecnej sytuacji katokonserwy są na propsie. Nie sądzę aby jakiś ateista o liberalnych poglądach zdecydował się na taki zajebisty kierunek.