@TakMyslalem: cyjanoakrylat czasem dymi jak się poleje nim niektóre materiały. @Forbot: Ja kiedyś parkiet w domu "naprawiłem" drobnym papierem ściernym i lakierem do włosów siostry. Nikt nie zauważył aż się nie przyznałem kilka lat później.
@Forbot: rownie dobrze mogl najpierw zrobić sceny z malowaniem i wykanczeniem a na sam koniec przypalić i nasypac zupki, a potem skleic sceny w innej kolejności :)
@ciasteczkowy_otwur: ale wiesz, ze utwardzacz mieszasz z zywica a nie polewasz po powierzchni? ( ͡°͜ʖ͡°) No i jeszcze nie spotkalem sie z taka, ktora bylaby az tak plynna
Applying cyanoacrylate to some natural materials such as cotton (jeans, cotton swabs, cotton balls, and certain yarns or fabrics), or leather or wool results in a powerful, rapid, exothermic reaction. This reaction also occurs with fiberglass and carbon fiber. The heat released may cause serious burns[29] or release irritating white smoke. Material Safety Data Sheets for cyanoacrylate instruct users not to wear cotton (jeans) or wool
#xdforbot #majsterkowanie #diy #ciekawostki #technologia #heheszki
źródło: comment_fA6RJcjbp7IKNWcTtQaY7A7l3mJtJv4f.jpg
Pobierz2) Sprawdź promocję z okazji Black Friday na nasze zestawy do nauki elektroniki z Arduino i Raspberry Pi.
Szczegóły (✌ ゚ ∀ ゚)☞ Lista zestawów idealnych dla początkujących i na prezenty »
3) Plusuj, jeśli myślałeś, że to fejk i ktoś rozbije młotkiem ten stół ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Forbot: Ja kiedyś parkiet w domu "naprawiłem" drobnym papierem ściernym i lakierem do włosów siostry. Nikt nie zauważył aż się nie przyznałem kilka lat później.
@TakMyslalem: Egzotermiczna
@TakMyslalem: jak wylejesz odpowiednio duzo super glue na wacik to moze sie zapalic https://www.youtube.com/watch?v=fYFGTs6vQFU