Aktywne Wpisy

ChlopoRobotnik2137 +214
Spanko od strony przepompowni gmina Pongau do oceny
#zlomkiemprzezswiat
#zlomkiemprzezswiat
źródło: image_picker_F3B99CF7-BEC0-4419-8310-B2FFD30E2990-38690-0000053F0C7669C3
Pobierz
źródło: temp_file8059290134052442032
Pobierz

Jadę z partnerką, chcemy siedzieć obok siebie, z tego co pamiętam system przypisywał miejsca od razu obok jak ktoś jedzie z towarzyszami. No i tak trochę to nie działa tak jak chcieliśmy, chciałem jedno miejsce przy oknie i drugie na środku. System dawał albo miejsca na przeciwko siebie przy oknie, albo dwa w środku i nijak nie szło wymusić innej opcji.
W końcu umówiliśmy się tak że kupimy dwa bilety, z tym że jednocześnie na konkretne miejsca (PKP blokuje wybór konkretnego miejsca gdy jedzie więcej niż jedna osoba). I nagle druga osoba dostaje komunikat:
No K***A fajnie tylko to wasz zajebisty system nie pozwolił dokończyć transakcji, bo dobiera miejsca jak upośledzony, jak to się skończyło? A no tak że sam w dwóch przeglądarkach (Tak dokładnie przeglądarkach bo strona PKP IC nie pozwala na pracę na dwóch różnych kartach) rezerwowałem konkretne miejsca sugerując się grafiką układu miejsc, jestem pewny że to będzie działać i że mamy miejsca obok siebie. Tylko do cholery jak osoba "nieobeznana" ma zarezerwować po ludzku miejsca obok siebie w tym super systemie?
Ech a mam wrażenie że to dobieranie miejsc obok siebie kiedyś działało ヽ( ͠°෴ °)ノ
#pkp #intercity
Min. dzięki temu mogłem przed chwilą zarezerwować miejsca samemu, ze 100% pewnością że będą one obok siebie.
Jakbyś była ciekawa dlaczego, to możesz tu poczytać: https://blog.koleo.pl/zasada-numeracji-miejsc-w-wagonie/
@gumpa_bobi tak wiem, kiedyś sobie to analizowałam ale po czasie znowu zapomniałam o tych zasadach numeracji i jakbym miała określić czy kupione miejscówki są obok siebie to bym nie wiedziała ))¯_(ツ)_/¯ Dziwi mnie czemu w 2018 r. nie ma po prostu narysowanego składu pociągu i każdy mógłby sobie kliknąć dowolnie wybrane miejsca jak w kinie
A tak miejsce 51 zawsze jest przy
Niemniej dyskusja zbędna, bo PKP nie dorosło i tak zarządzane, nie dorośnie do takie systemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)