Aktywne Wpisy
gardzenarodowcami +273
trzeba być serio smutnym człowiekiem, żeby mieć ból dupy o tabletke dzień po XD #sejm
Janusz_Conway +547
8 lat okradali kraj, wałków naliczono ponad 100 jak nie 200, ALE TO CPK TO NA PEWNO DOBRY POMYSŁ I MA SIE PRZYSŁUŻYĆ POLSCE I POLAKOM, PIS BY NA PEWNO DOBRZE TO ZROBIŁ XDDDD
#bekazpisu #bekazpodludzi #kanalzero #cpk #sejm
#bekazpisu #bekazpodludzi #kanalzero #cpk #sejm
3 dni w solance
1 dzień na hakach by zleciala z niej woda.
Rozpalone brzozą
Potem dołożyłem olchy i dębiny.
Jesli jestes zainteresowany wynikiem wędzenia. Daj plusa. Zawołam
Zdjecia w komentarzach
#wedzenie #jedzenie #gotujzwykopem #foodporn
Komentarz usunięty przez autora
Rozpalasz bardzo daleko od beczki, czy to ma jakiś wpływ na efekt końcowy?
Większość wędzarni które widziałem miały ogień jakiś metr od komory do wędzenia.
Robiłeś chociaż nastrzyk solanką ?
Po wędzeniu daj zdjęcie w przekroju .
szynka musi dostać dymu. A nie samego ognia.
Wędze prawie 6 godzin. Wtedy w srodku czuc dym i aromat. Pieknie puszcza soki.
Nie robiłem zadnych zastrzykow.
Ok wstawie fote
Jeśli nie robiłeś nastrzyku i peklowałeś 3 dni to już teraz mogę zaryzykować stwierdzenie ,że szynka w środku będzie szara -niedopeklowana . ale z chęcią poczekam na wynik.
@Bita_Smietana69: robię od kilku lat wędzonki i wiem że w środku różowa nie będzie. Tkanka mięśniowa ma ograniczenie pod tym względem i wolno wchłania solankę, a jak mięso jest tlustsze typu szynka, karkówka czy łopatka to peklowanie powinno trwać dłużej
dobra robota