Aktywne Wpisy

hitxol +100

Poprosze_herbate +218
#szczecin wyszłam z domu na autobus.
Autobusy odwołane
Myślałam że nie dam rady do domu wrócić. Jedna, wielka tafla lodu
Autobusy odwołane
Myślałam że nie dam rady do domu wrócić. Jedna, wielka tafla lodu
źródło: 1000005322
Pobierz

Wczoraj na przykład poczułam zapach prawdziwej, dużej choinki po przycięciu (bożu, jak to pięknie pachnie ʕ•ᴥ•ʔ), sama wybierałam światełka w sklepie, kolory bombek, i pięknie ją ubrałam. Cieszyłam się jak małe dziecko (ʘ‿ʘ)
Poza tym brałam udział w przygotowywaniu dań i próbowałam zrobić stroik. Wytłumaczyli mi jak się go robi, pokazywali zdjęcia z poprzednich lat itp, ale stroik mimo to jest brzydki xD ale luz, dziś zrobię podejście numer 2.
Dowiedziałam się też, że w wigilię nie wyrzuca się śmieci, bo razem ze śmieciami wynosi się z domu szczęście :D a w niektórych miejscach po pasterce ściąga się ludziom bramki :P
U Was też są dziwne przesądy lub zwyczaje?
#swieta #zwyczaje
Opowiadali, że kiedyś na jednej wsi ludzie rozłożyli komuś wóz konny i złożyli go na stodole xD w każdym razie wstaje człowiek rano a jego wóz stoi na stodole xD
czy chodzi o
! furtkę? ( ͡º ͜ʖ͡º)
( ͡º ͜ʖ͡º)
@JestemKaspi: słyszałam to już od dwóch osób, więc pewnie tak :D chociaż jedna osoba mówiła, że bardzo dawno temu na wsiach to był taki zwyczaj, a nie tylko jedna sytuacja
@Naciass: naprawdę super uczucie ^_^ Wzruszyłam się podczas mycia łusek z karpia, że będę miała swoją własną łuskę w portfelu xD Tobie też Wesołych!
@grzysztof: jestem ateistką, ale uważam, że święta to nie tylko religia, to też spędzenie czasu z rodziną, radość ze wspólnego ubierania choinki, przygotowania do świątecznej kolacji, pakowanie prezentów i inne tradycje rodzinne. Uważam, że warto tego zaznać, zwłaszcza, kiedy sprawia to tyle radości (。◕‿‿◕。)