Aktywne Wpisy

mroz3 +177
Koszty:
- 1550 zł czynsz
- 250 zł opłaty (w tym WiFi)
Dodatkowo:
- zwrotna kaucja 1800 zł
- jednorazowa prowizja 400 zł
- 1550 zł czynsz
- 250 zł opłaty (w tym WiFi)
Dodatkowo:
- zwrotna kaucja 1800 zł
- jednorazowa prowizja 400 zł
źródło: 610038909_1517447512875161_8500079080895535960_n
Pobierz
Al-3_x +14
Oglądam teraz tą serie filmów o testowaniu jedzenia w Nowym Yorku i wywnioskowałem, że smaczne to ono jakoś specjalnie nie jest. Film o hamburgerach był dość pozytywny, ale w tych późniejszych materiałach przewija się ciągle wątek przesłodzenia każdego dania i potrawy. Do tego chłopaki narzekają na sztuczny posmak. Jedzenie w stanach to serio aż taki chłam?
#ksiazulo #kuchnia #jedzenie #usa
#ksiazulo #kuchnia #jedzenie #usa

Przede wszystkim wybicie dzików nie zlikwiduje ASF. Epidemiologia ASF nie jest dobrze poznana; to przyznają praktycznie wszystkie poważne źródła. Jest dobrze uzasadnione podejrzenie, że rezerwuarem choroby są hodowle świń, a nie dziki. Wskazuje na to szereg przesłanek. ASF wybuchł dawno temu na Półwyspie Iberyjskim i na Sardynii. Tam po opanowaniu sytuacji w hodowlach i wdrożeniu bioasekuracji choroba wygasała. To nie
To że dziki są przydatne to wszyscy tutaj wiemy, ich nadmiar jednak
"dziki niszczą pola uprawne i zagrażają ludziom na wsiach."
Dziki nie zagrażają ludziom na wsiach, w miastach zresztą też, nie wiem skąd te bajki. Dzik nie atakowany sam nie atakuje, w wyjątkowych sytuacjach, np. kiedy wpadłbyś znienacka na lochę z małymi mogłaby cie starać się przepłoszyć.
Straty w uprawach można rozwiązać przez sensowny system odszkodowań, zwłaszcza, ze ich skala nie jest wielka. Obecnie ten system to
Masowy odstrzał dzików w ramach polowań zbiorowych nie zapewni realizacji celu, jakiemu ma służyć, tj. zatrzymaniu ekspansji wirusa ASF (afrykańskiego pomoru świń, ang. African swine fever) w Polsce. Przeciwnie – zarówno wytyczne Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA), jak i krajowa praktyka wskazują, że zmasowane polowania na dziki walnie przyczyniają się do roznoszenia wirusa.