Aktywne Wpisy

lecho182 +375
Zalogowałem do PPK by zobaczyć ile ma tam wirtualnych pieniędzy, które "rząd może mi w każdej chwili zabrać"
Okazuje się, że przez to, że nie posłuchałem specjalistów z wypoku oraz twittera, to przez 4 lata nic nierobienia, nazbiera się z tego zauważalna kwota. A pomyśleć, że mogłem nie być leniwy, złożyć specjalne oświadczanie i "oszczędzić" te 18k na wpłatach.
Nie wiem jakim pacanem trzeba było być, by nie zapisać się do tego
Okazuje się, że przez to, że nie posłuchałem specjalistów z wypoku oraz twittera, to przez 4 lata nic nierobienia, nazbiera się z tego zauważalna kwota. A pomyśleć, że mogłem nie być leniwy, złożyć specjalne oświadczanie i "oszczędzić" te 18k na wpłatach.
Nie wiem jakim pacanem trzeba było być, by nie zapisać się do tego
źródło: image
Pobierz
saintie +16
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Od 4 maja 1928 roku stadion Cracovii nosi imię Marszałka Józefa Piłsudskiego. Po II wojnie światowej władze komunistyczne zabroniły używania imienia Marszałka jako patrona stadionu. Dopiero 31 października 1991 r. Zarząd KS Cracovia z Prezesem Józefem Kalitą na czele, przywrócił specjalną uchwałą stadionowi nadaną ponad 60 lat wcześniej nazwę imienia Pierwszego Marszałka Polski Józefa Piłsudskiego.
Mecze Cracovii z udziałem J.Piłsudskiego:
1917-06-10 Cracovia - 1 p.p. Legionów Polskich 5:1
1921-05-29 Polonia Warszawa - Cracovia 0:6
1922-08-06 Cracovia - Vasas Budapeszt 0:1
#cracovia #ekstraklasa #pilkanozna #ciekawostki #polska #krakow
źródło: comment_ApHDO8e7m8nD2zd3SSpiWzFiIwxGTfiz.jpg
Pobierz