Aktywne Wpisy
lyncz +214
TL;DR:
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,

dariusz44 +73
#gielda
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.

#kpoptop100 <- tag do obserwowania
2/100
TWICE - "Like OOH-AHH"
Dzisiaj przeniesiemy się do roku 2015. JYP prezentuje nową grupe Twice. Pierwszy singiel zespołu to "Like OOH-AHH".
Twice to mój ulubiony zespół K-Popowy. Mają w sobie coś takiego, że nawet jakbym miał najgorszy dzień w życiu i puściłbym sobie kilka kawałków Twice, to od razu pojawiłby się banan na twarzy i zaczął bym tańczyć i śpiewać. Psychiatrzy powinni wypisywać Twice jako lek na depresje. Dość powiedzieć, że gdyby nie Twice to już dawno byłbym z aniołkami.
- Doktorze mam depresje co robić?
- Przepisze Panu Twice. Dwie piosenki rano i wieczorem.
- Dziękuje Panie doktorze, jak ręką odjął.
Wracając do samego utworu, to nie podoba mi się ogólny koncept teledysku. Nie czuje klimatu tych zombiaków. Podobają mi się za to długie ujęcia i gdy pierwszy raz oglądałem ten teledysk to myślałem, że cały będzie zrobiony jednym ujęciem, co było by niespotykane w K-Popie. Rok wcześniej zrobiła to Kiesza w utworze Hideaway.
Najciekawsze momenty:
0:37 to jest życiówka Miny. prawdziwe opus magnum. W żadnym teledysku nie wyglądała tak dobrze i co więcej, mamy jedyną w życiu okazje zobaczyć jakieś emocje na jej twarzy. Mina jest moją najmniej lubianą osobą w Twice, właśnie ze względu na to, że jej twarz wyraża tyle emocji to twarz Jane Ahonena.
0:51 nie wiem jak wy, ale ja tam słyszę "I just wanna fucking love" xD Teraz też to słyszycie, nie dziękujcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
0:53 "I dont care, nigga" xD Ponownie nie dziękujcie
1:22 koniec długiego ujęcia, który trwał prawie 1/3 całego utworu także szacun. Na scenę wchodzi Dahyun, moja bias (。◕‿‿◕。)
1:28 to TWICE jest takie soczyste i potężne, że urzeka mnie za każdym razem ʕ•ᴥ•ʔ
2:38 ten koleś jest mega przerażający. Gdzie panie z takim ryjem do K-Popu (╥﹏╥)
2:45 na scenę wchodzi potężne basiwo. Jak się ma dobrze słuchawki to potrafi fajnie połaskotać uszy. To jest jeden z moich ulubionych momentów w tym utworze.
3:03 tu widzimy natomiast życiówkę Jeongyeon, która jest według mnie najbrzydsza z dziewczyn, ale tu dała radę i w żadnym innym teledysku nie wyglądała już tak dobrze
#koreanka Dahyun <3 poniżej w komentarzu
źródło: comment_leTyAHWCZVBbxfmKPgV7cC2S8ZFJ41NS.jpg
Pobierzźródło: comment_Ny5eY01qS52AUppkoCkjthFmDPLlgdvv.jpg
Pobierzźródło: comment_FRafHcy5TvE7R0pyk4wJk4eYhyYKvuqP.jpg
Pobierzźródło: comment_PgRLiAgTo1faW2ePhps5YvLEwaWICgzZ.jpg
PobierzSponsor: Grupa Facebookowa z promocjami z chińskich sklepów
Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanen