Aktywne Wpisy

GangKobry +127

electroN +64
Mrugająca przednie lampki rowerowe powinny być k---a zabronione a ich tępi użytkownicy j----i mandatami jak leci. Jadę sobie dzisiaj wieczorem DDRem wzdłuż Wisły, jest całkiem ciemno i co trzeci jadący z przeciwka ma j----y stroboskop ustawiony poziomo albo i nawet lekko do góry. Efekt jest taki że nic nie widać przez kilka sekund tylko to mrugające g---o bo oko nie nadąża się dostosowywać. K---a mać, ustawcie sobie te lampki tak żeby nie

tl;dr
Jeśli szukasz perfum na prezent, zrób najpierw reaserch co dana osoba lubi, bo ciężko doradzić.
Zbliżają się #walentynki i Dzień Kobiet, wobec czego przewiduję zwiększony ruch na tagu #perfumy z pytaniami "co różowej do 100/200/300zł polecacie?". Przy tak zadanym pytaniu nie ma absolutnie szansy, aby ktoś udzielił dobrej rady. Dlaczego?
- nie znamy upodobań waszych różowych
- każdy, kto odpowie na tak zadane pytanie, wymieni zapach który jemu/jej się podoba (bądź jego różowej), ale niekoniecznie przypadnie do gustu waszym różowym
- upodobania zapachowe to bardzo indywidualna sprawa, nie ma perfum uniwersalnych (nawet jeśli Jeremy Fragrance uważa inaczej) - zresztą czy chciałbyś dać swojej różowej to, czym pachnie co druga panna na ulicy?
FIRST STEPS
Pytając o propozycje konkretnych perfum podajcie proszę, jakich aktualnie używają wasze różowe, dowiedzcie się jakie lubią zapachy (np. przez dobrą koleżankę), nuty zapachowe. Jeśli chodzi o te ostatnie, wystarczy określić bardzo ogólnie np. kwiatowe, owocowe, cytrusowe, świeże, ciężkie wieczorowe, nie trzeba wymieniać nut w stylu wetyweria, bergamotka itp ;)
Ja np. w przeddzień Dnia Kobiet umawiam się z narzeczonym przyjaciółki i pomagam mu wybrać dla niej perfumy (znam jej gust i całą kolekcję). Najlepsze jest to, że ona nic o tym nie wie. On u niej wtedy mocno plusuje, hehe.
DO IT YOURSELF
Jeśli wiecie jakich perfum używa wasza różowa, proponuję znaleźć ów zapach na fragrantica.com - po lewej stronie znajdziecie "PEOPLE WHO LIKE THIS ALSO LIKE" i lista miniaturek perfum. Np. wasza różowa ma Versace Crystal Noir, więc jest duże prawdopodobieństwo, że spodoba jej się Dior Addict, Calvin klein Euphoria, Bvlgari Jasmin Noir, itd. I ogólnie to by się zgadzało, gdyż mam znajomą która uwielbia Versace Crystal Noir jak i Dior Addict (oraz inne z listy na fragrantice).
SAFE ZONE
Zamiast samemu wyszukiwać zapachów, można kupić kartę podarunkową do Sephory lub Douglasa i wydawałoby się, że problem z głowy, ale...
- jeśli wasz związek jest mało stabilny, laska stwierdzi, że "dajesz jej kasę", a ona przecież ma swoje zasady lub za mało się starasz i będzie afera ;)
- to wydatek przynajmniej 300zł - perfumy w Douglasie i Sephorze są droższe niż gdybyś miał kupić w internecie lub tańszej sieciówce, a z kolei obciach dawać kartę podarunkową do Rossmanna (jeśli takie są)
Jest to dobre dla różowych z dużą kolekcją i świadomych swoich perfumowych preferencji. Kartę do Douglasa czy Sephory mogą również wykorzystać na kosmetyki, więc jak dla mnie dobra opcja, ale to zależy od związku.
Rady ogólne:
- nigdy nie kupujcie testerów na prezent
- kupujcie mniejsze pojemności, jeśli nie macie pewności, że zapach się spodoba (ale nie mniej niż 30ml)
- na stronce perfumomaniak.pl znajdziecie najtaniej to, czego szukacie (tylko zaufane perfumerie sprzedające oryginały). Niestety na ceneo zdarzały się perfumerie sprzedające podróby (chociaż ostatnio nie widziałam)
- jak macie możliwość, przetestujcie polecane perfumy przed zakupem w jakimś sklepie stacjonarnym - dosyć istotne, żebyście wiedzieli jak pachną, gdyż dziewczyna raczej chciałaby mieć świadomość, że również wam one się podobają
Mam nadzieję, że komuś się to przyda ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Oby wasze różowe pachniały zawsze długo i pięknie. Owocnych łowów perfumeryjnych!
Szkoda ze pewnie post będzie zapomniany jak FAQ dradziaka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Pewnie będzie tak jak piszesz, jednak od dłuższego czasu chciałam coś takiego opracować, trochę sztuka dla sztuki ;)
@ChissCake: Szkoda tylko, że różowe tak o niebieskich nie pytają...
Nie pytają, bo nie potrzebują takich porad. Większość facetów nie zna się na perfumach i ja to rozumiem. Nie muszą. Nikt nie musi. Ale pytania non stop się przewijają, stąd ten poradnik.
@ChissCake: Ja przez ponad 10 lat związku chyba nic nie dostałem. No ale nie ma co generalizować mną i znajomymi facetami. ¯\_(ツ)_/¯
Pięknie 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Musi się przydać to niebieskim, nie ma innej opcji.
Sam jakbym miał różówą, to bym ze dwa razy ten poradnik przeczytał :)
Jeśli przez 10 lat nic nie dostałeś, to już całkiem inna kwestia. I jeśli to dla ciebie problem, to po prostu z nią porozmawiaj, w końcu jesteście ze sobą długo :)
Ale dziękuję za miłe słowo ;)
Yeeeeeeeeaaahhhhh, ktoś wierzy we mnie ᕦ(òóˇ)ᕤ
Jeszcze raz świetna robota (przeczytałem 2 razy) :)
Miłego weekendu!
@ChissCake: Wiesz, to jak z tym memem - masz depresję - idź pobiegać.
Chyba nie sądzisz, że po 10 latach nagle mi zależy na tym żeby coś "dostać". Ot, stwierdzam jedynie fakt.
Odnoszę wrażenie (nie tylko po swoim kiepskim
@defoxe: Może chcą? Przecież nie ma przymusu.
Ja nie obchodzę tego typu świąt czy specjalnych rocznic, tylko urodziny i prezent na gwiazdkę. Z innych okazji nie daję prezentów i nie oczekuję dostawać.
Co do Dnia Chłopaka - w kalendarzu mamy dwie daty Dnia Mężczyzny (międzynarodowy 19 listopada, polski 10 marca)
Nie wierzę, że dane z głowy. ( ͡- ͜ʖ ͡°)
@defoxe: ok, tylko dyskutujemy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Masz rację, że rozmowa zeszła na inne tory.
Jeszcze wyjaśnię, że wpis powstał dlatego, iż przed świętami tag #perfumy naprawdę mocno był zaśmiecany tymi samymi pytaniami o perfumy dla różowej ;) Teraz spodziewam się drugiej tury pytań na tagu, więc może komuś ten